Как да се сдобиете с красива коса

2
Добави коментар
ioio55
ioio55

Обувки
Боти
Ботуши
Чанти

 
Категория: Коса
     Добавил: НонаКак да се сдобиете с красива коса1. Във влажно време ходете с открита глава. Особено, ако сте в планината или на село, оставете косите си на ласките на дъжда, а след това ги изсушавайте чрез разресване. Естествено къдравата коса, още докато е влажна се разделя на тънки кичури, които се усукват между пръстите, увиват се около себе си и се забождат с фиба в основата. Оставете ги да изсъхнат на стайна температура и ще имате прекрасни масури и без ролки.
2. Не заспивайте с опъната или оплетена коса, защото след време ще забележите как най-неочаквано започва да капе. С възрастта жените, които предпочитат опънатата коса, оплешивяват по слепоочията. При това космите се накъсват и губят блясък.
3. За да не побелява преждевременно, не я пръскайте с дезодоранти, одеколони и козметични средства, които съдържат спирт. Ако е попила неприятни миризми, просто я напръскайте с розова вода и я разресвайте с четка, докато изсъхне.
4. Боядисване по-често от веднъж на 45 дни и студено, къдрене по-често от два пъти в годината означава съзнателно да рушим косъма си.
5. Ако ви сполети силен косопад и разреждане, не се колебайте и започнете да се подстригвате много ниско. Препоръчва се дори обръсване, съпроводено през ден с маски.
6. Слънцето я изсушава и изтощава, затова не я излагайте директно на неговите лъчи. Ако сте на море, втривайте по няколко капки зехтин в корените, носете шапка, а можете да използвате и брилянтин. Ако посещавате сауна, превързвайте главата с кърпа, защото горещият въздух прави косъма тънък и чуплив.
7. Вегетарианците побеляват много бавно и имат здраво тяло и здрава коса. Сурови плодове, зеленчуци и зърнени храни се препоръчват на всеки, който има някакви проблеми, с косата си.

 Видяна: 2434 |  
 Коментари:0

Няма коментари. Не пропускай възможността да дадеш мнението си или да допълниш съвета.