Министър Делян Добрев е масон

14
Добави коментар
margovasilev
margovasilev

Новият министър на икономиката Делян Добрев е масон в ложата „Слънцето на Тракия“, патентен номер 036, Ориент Хасково. Поради крехката си възраст той все още е чирак, няма степен и отговорности пред братството на зидарите.

Майстор на стола в „Слънцето на Тракия“ е брат Иван Андреев, който е избран и за Велик Церемониалмайстор. Брат·Христо Щерев е Първи Надзирател в ложата. Секретар е брат Радослав Вълчев, а ковчежник е брат Илчо Илчев. Сред членовете на „Слънцето на Тракия“ се числят и Огнян Ангелов, Михаил Инджов и Йордан Вълчев.

„Слънцето на Тракия“ съществува и в правния мир като сдружение, регистрирано през 2006 г., а Делян Добрев е в управителния съвет заедно с Иван Андреев и Христо Щерев.

Заседание на великите сановници: Иван Андреев е велик церемониалмайстор. Кликнете на факсимилето, за да отворите пълния документ.

Общо събрание на масоните: Иван Андреев предлага Христо Щерев за член на Комисията по изборите. Кликнете на факсимилето, за да отворите пълния документ.

В Министерски съвет брат Делян Добрев не е единствения зидар, но със сигурност е най-младият и със сигурност е ангажиран с енергетиката и други критични за държавата дела като преговорите за АЕЦ „Белене“, където създаването на масонско огнище предстои.

Ориент Белене е конфликтна точка за масоните, които искат да отворят там филиал. Преди месец в Болканлийкс изтече документ, от който става ясно, че софийската ложа „Сговор“ иска да отвори в Белене „огнище“, но  „великият майстор“ Володя Лозанов не дава, защото „в българското масонство за енергетиката отговаря точно определен брат„.

Този брат обаче не е Делян Добрев, макар че поне номинално енергетиката е негов ресор в държавата. Както Биволъ вече писа, има информация, че „братът за енергетиката“ е с инициали Р. Овч.

В крайна сметка борбата за разпалването на огнището в Белене е спечелена от ложа „Зора“. През септември 2011 г. съветът на великите сановници решава, че отговорник на новото огнище ще е брат Владимир Христов от ложа „Зора“.

Цитираните документи, както и десетки други масонски писания, свидетелстващи за вътрешните борби и закононарушенията, извършени от братя в ложата, могат да бъдат видяни на сайта Болканлийкс, следвайки линка за Великия масонски теч.

Решението на великите сановници за Белене:

Писмото на братята от ложа Сговор за създаване на огнище в Белене:

Уважаеми Читателю, Биволъ разчита на Вашата подкрепа. Нашият сайт не  се финансира с публични средства, нито от фондации. Можете да помогнете по няколко начина:

Дарение

Дарения през PayPal и Epay.bg тук.

Дарения през Bitcoin:
12JFL9S4BsMGFSr5jmDrcqRnWbfQQSgVaM

Купете тениска

Купете тениска Биволъ – съ рогата напредъ от нашия магазин