Левски – Лудогорец | Група А | Prognozi365.com – Футболни Прогнози

37
Добави коментар

Левски София ще посрещнат Лудогорец Разград на стадион „Георги Аспарухов”. Това е първата среща между директни конкуренти за титлата този полусезон и затова се чака с огромен интерес. Ако нямате възможност да отидете на стадиона, ще можете да гледате двубоят пряко на 2 април от 18:30 часа. Кой от двата отбора ще подобри шансовете си за титла, ще разберем след тaзи много вълнуваща среща.

Левски

Съвсем наскоро позицията на старши треньор на Левски отново зае Георги Иванов – Гонзо, който замени подалия оставка Николай Костов. Дебютът на новият наставник на сините обаче не беше успешен. Левски загубиха с 0-1 като гост на Литекс. Така вече имат 2 поредни загуби. Това не се отрази добре на позицията им в първенството. Преди тези два кръга те деляха първата позиция, а днес вече са 4-ти след ЦСКА, Черноморец Бургас и Лудогорец. Въпреки това, надежда за сините има, тъй като разликите са малки, а до края на първенството има цели 9 мача. Спечелването на днешният двубой е от изключително значение и три точки тук ще означават много за Левски. Те бяха непобедени като домакин с 9 поредни успеха, но миналия уикенд Миньор Перник им нанесоха първа загуба за сезона.

Лудогорец

Лудогорец Разград определено са сензацията в А група след като дойдоха от по-долната дивизия и успяха да завършат есенният полусезон на върха в класирането. През зимния трансферен прозорец те подсилиха редиците си с още нови футболисти, но въпреки това втората половина на сезона не започва добре за тях. В момента се намират в лоша серия от 3 поредни загуби, които са причина за тяхното падане надолу в таблицата на „А” група. В нея те вече заемат 3-та позиция с 45 точки. Позитивен резултат за Лудогорец наскоро беше победата им в четвъртфиналният двубой от купата на България срещу Ботев Пловдив, в който разградчани се наложиха с 0-3. Така се класираха за полуфиналите, където ще срещнат Септември Симитли. Лудогорец имат добър шанс за титла след като двата български гранда – Левски и ЦСКА вече отпаднаха от надпреварата. Отборът от Разград не се представя толкова успешно като гост и имат 5 победи, 2 равенства и 3 загуби през сезона. Лудогорец разполагат с една от най-добрите защитни линии в първенството като досега са допуснали само 13 гола, а 6 от тях са в последните им 3 мача.

Срещата е много важна и за двата отбора и може да бъде ключова за развръзката на българското първенство този сезон. Мисля, че и Левски, и Лудогорец ще започнат малко по-предпазливо мача, защото залогът е голям и никой не иска да започне с пасив от самото начало. Това е добра предпоставка за ниско резултатен двубой, а коефициентът за под 2,5 гола изглежда повече от добър.

Прогноза: под 2,5 гола @1,95