Как да заспя по лесно

47
Добави коментар
biliana
biliana

На всички ни се е случвало да имаме проблеми преди заспиване със съня, искаме да заспим, затваряме очи, но не се получава и не се получава. Понякога това е вследствие на голяма умора, нервно пренапрежение, а често и до влияние на сезоните.

Един от методите който можем да пробваме за да се унесем приятно е, да пуснем любима тиха музика един час преди да си легнем. Друг фактор причиняващ безсъние е депресията, при която човек се буди в ранните часове на нощта и не може да заспи отново.

Алкохолната зависимост също да причинява събуждане рано сутрин, води към безпокойство и предизвика трудно заспиване. Болезнено страдание и заболявания, като емфизем, водят до нервно безапетитие и деменция и също пречат на заспиването. По принцип грешно е, да смятаме, че сънят е пасивен, в което човек напълно се изолира от действителността. Всъщност мозъкът продължава да работи, макар и на съвсем повърхностно ниво, сетивните усещания и възприятия, слуховите и осезателните стимули са в състояние да прекъснат съня. За това идеално се отразява върху нервната възбуда музиката с нежни и успокоителни звуци.

Отпуснете се, не мислете за нищо и се настроите психически да се потопите в ритъма на тази музика. Позволете на мелодията да погълне цялото ви съзнание, започнете да си представяте спокойни природни забележителности и им се наслаждавайте, докато не се унесете. Докато си лежите отпуснато, си представете, че вие се намирате там, сред природата, почивате, тялото ви ще започне да се изпълва с приятна емоция. Мислено се отдайте релакс и отмора.

Ако ви се струва, че усещате сивота и еднообразие, опитайте се да добавите малко спомен от весела случка, която ви е накарала да се чувствате щастливи, така ще разтворите тези тъмни енергийни парчета. Когато те се отключат, то отпадналостта и напрежението ще ви остави, сънят ви ще бъде спокоен и ведър, а сънищата ви изпълнени с приятни и интересни картини, без редуващи се кошмари. Върху качеството на съня особено влияе последната ви мисъл преди да заспите. Ако тя е насочена към нещо положително, ако душата ви е наситена със спокойствие и щастие, то, тогава няма какво да застраши вашият унес. Ако заспивате в състояние след скандал или ярост, това води до отрицателни и лоши емоции, сънят ви ще бъде накъсан и ще сънувате кошмари през цялата нощ. Оставете за през нощта на нощното шкафче, си прозрачна чаша от стъкло със студена вода, добавете във водата няколко капки лимон, разбъркайте и когато се събудите през нощта се освежете. Това ще ви отърве от лошите мисли, които сте насъбрали след тежкия и труден работен делник, ще подобри тонуса ви и ще прогони тъгата и мрачните мисли. На сутринта, щом се събудите, станете с настроение, дори и да нямате такова, сами си го създайте, като си припомните нещо хубаво, за да се заредите с положителна енергия за целия ден.