Maгически елексир от водка+skittles (magic potions)

8
Добави коментар
lyudmil.kolev
lyudmil.kolev

Ако ви се намира недоизпита водка в шкафа от поредното парти, което все някак сте преживели, в джоба ви дрънкат семки и бонбонки, то грабвайте няколко празни бутилки и ще видите колко лесно можете да си направите водка в 5 плодови вкуса и то в цветовете на дъгата – “Find the rainbow, taste the rainbow vodka!” Тук е мястото да спомена Вили, колежка на Благичка, която сподели тази гениална идея.

Необходими материали: 1л. водка + още малко отгоре4 пакета Skittles (големи) 5 празни шишенца от по 250мл.коркови тапи (не е задължително)канапна връв (не е задължително)

Наложи се да изпия не малко сокчета от моркови, както и от вишни за да се сдобия с желания размер бутилки, но смея ли да се оплача, една приятелка (Ани ако четеш това –  много поздрави) направи коледна елха от бирени бутилки та…

Все пак се спрях на бутилките с вишневия сок и по-надолу ще опиша кое как се прави стъпка по стъпка. Супер лесно е, не са нужни алхимически способности, просто се заиграх и измислих това да не са просто цветни водки, а магически елексири, които да дават специални сили… защо не ?! Току виж се получи!

стъпка 1

Изпивате и измивате бутилките, където ще съхранявате цветната водка. Изсипвате бонбоните и ги сортирате по цветове. Слагате от всеки цвят в отделна бутилка.

стъпка 2

Във всяка бутлка наливате водка така, че да покрие бонбоните. Затваряте шишетата и хубаво ги разтръсквате. Бонбоните започват да пускат от багрите си.

стъпка 3

Доливате от водката в бутилките, затваряте и оставяте за 24 часа, докато бонбоните се разградят. В този период, когато се сетите, разтръсквайте бутилките за да се разместят дражетата, така по-бързо ще се разградят.

стъпка 4

Вече сме на следващия ден и бонбоните са се разтворили, но не съвсем. Ако погледнете опаковката на бонбоните ще забележите, че освен захар и вкусове, skittles съдържат и куп други … гадости :s Тези съставки са неразградими и освен, че не изглеждат добре в бутилките, не са и особено вкусни, затова ще трябва да филтрираме цветните напитки. Можете да използвате филтри/цедки за чай/кафе, аз ще използвам салфетки. След като прецедя течността я връщам отново в измитата бутилка и доливам малко водка, за да е пълна.

стъпка 5

По желание може да доукрасите бутилките и да им придадете малко приказност. С малко канапна връв, нарисувани и изрязани символи (пиктограми) от цветна хартия, малко лепилце, тапички (от “Слънчоглед” по идея на Ани и не без помощта на феичка) и … сме готови!

С Блага опитахме всички вкусове и на мен най-вкусен ми бе Lucky Potion, след това Health Potion. По нататък не помня, щото водката бе малко менте На Благичка най й допадна Mana Potion.