Най-великолепните фонтани по света

31
Добави коментар

Най-великолепните фонтани по света

Част от архитектурата на някой град е фонтана. Водата, която излиза под различни красиви форми и изглежда толкова атрактивна и топли сърцата  на посетителите се е превърнала в произведение на изкуството.

Зашеметяващите  идеи и конструктивни решения на архитектите ще ви ги покажем в нашата класация за  най-атрактивните фонтани по света!

Фонтана Беладжио  Лас Вегас САЩ – Приятно  допълнение към всичките  възможни развлечения и романтика на  вашите сетива. Шоуто се допълва от звуците на приятна  музика и светлина, които хипнотизират посетителите.

Фонтаните на площад Конкорд в Париж – Те са два,  единият е посветен на  на  морската търговия и индустрията, а другият на търговия по реките на Франция.

Фонтана dell’Ovato или Овалния Фонтан в Тиволи.  Всеки посетител може да се разхожда  зад водата. Над Нимфеума се намират три статуи, символизиращи трите реки Aniene, Erculaneo, Albune и накрая е скулптура на Пегас.

Фонтана на богатството в Сингапур – през 1998 г. той беше включен в книгата за рекорди Гинес като най-големият фонтан в света. Вечер е голяма атракция придружена с музика и лазерни светлини.

Фонтана на приятелството в Москва – Представлява 16 позлатени жени в националните носии на съветските републики поставени в кръг.

Goose Pagoda Fountain China – Фонтана е огромен, играта на струите вода е цели 20 мин. като се разиграват 22 стила хореография с различно темпо и музикален съпровод.