Къща със стъклени фасади

17
Добави коментар
lucynda
lucynda

09.04.2012 г.

Масивната остъклена конструкция на сградата напомня с дизайна си на зимна градина. Това не е случайност – архитектите, по чийто проект е построена къщата – Сюзан Граф, Норберт Мьост и Йоахим Ваак, залагат на концепцията за близка връзка с околната природна картина.

Външен облик на къщата

Къщата разполага с огромна озеленена дворна парцел, към която се открива изглед от прозорците на всяка една от прилежащите стаи. Тъй като фасадата на сградата е заета от огромни плъзгащи се стъклени плоскости, интериорите на стаите са “прозрачни’, разполагащи с невероятни гледки към озеленения двор и близо разположената гора. Къщата разполага и с огромен външен басейн.

Изглед към градината

Част от дворното пространство е покрито с циментови плочки, оформящи алеи. В това обособено пространство са наредени огромна маса и столове, които са гостоприемен кът, подходящ за семейни и приятелски сбирки на открито. Тази циментова площадка е разположена в близост до плъзгащите се прозорци, заемащи цялата стена на всекидневната, което улеснява достъпа.

Трапезария с панорамна гледка

Разположението на трапезарията е с изглед към озеленения двор. Високият таван на помещението, деликатното обзавеждане и  стъклените стени създават усещане за простор и ефирност в интериора.

Детска стая

Интериорът на детската стая е просторен, облян в светлина и разполагащ със свободна площ за детски игри. Подобно на трапезарията, обзавеждането тук също е ограничено. Подът е покрит с паркет, изработен от масивна дървесина, която се вписва в концепцията на архитектите.

Богата библиотека

Пространството в тесния, но дълъг коридор, е максимално практично използвано. По протежение на цялата стена е разположена масивна дървена библиотека, простираща се от пода до тавана. Благодарение на това рационално решение интериорът във всекидневната стая е опростен, а неизползваемото пространство в коридора е практично запълнено.