Емил Попов беше модератор на специализираната конференция „Електромобилите-предизвикателствата на новата мобилност”

1
Добави коментар
pgeorgen
pgeorgen

2011-02-10 Емил Попов беше модератор на специализираната конференция „Електромобилите-предизвикателствата на новата мобилност”

На 10 и 11 февруари в София се проведе първия в България форум за електромобили, който бе организиран от Министерството на Икономиката Енергетиката и Туризма (МИЕТ) и лично открит от премиера Бойко Борисов и зам. председателя на Европейската Комисия (ЕК) и Комисар по Индустрията г-н Антонио Таяни. Честа да ръководи (модерира) панела, след официалното откриване на форума имаше Емил Попов – управляващ съдружник на Kreston BulMar и съучредител на Българската Асоциация за Електрически Превозни Средства (БАЕПС).

Панела, който следваше официалното откриване взеха участие изключително интересни лектори: г-н Филип Жан – директор на главна дирекция ”Предприятия и Индустрия” в ЕК, който разказа за политиките на ЕС по отношение на електромобилността; г-н Педро Пирес, ръководителя на португалската програма за електромобилност, който разказа как Португалия е успяла да реализира бърз напредък; г-н Ансгар Рузе – директора на центъра за мобилност на Франкфурт, градът, който е европейски лидер в електромобилността; г-н Ларс Холмквист – изп. директор на Европейската Асоциация на Производителите на Автомобили, който разказа как електромобилите ще променят автомобилната индустрия и г-н Евгени Ангелов – зам. министър в МИЕТ, който представи визията на министерството за бързото навлизане на електромобилите в България. Ръководения от Емил Попов панел беше най-интересният по време на форума и предизвика най-много въпроси, коментари и очаквания от участниците.