Идеи за великденски декорации

17
Добави коментар
lucynda
lucynda

11.04.2012 г.

Тъй като Великден наближава, вижте няколко лесни идеи за празнична декорация.

Латинки и великденски яйца

Този свеж празничен акцент не изисква усилия, нито време или пари, за да ги реализирате сами в домашни условия. Необходими са Ви единствено малка купичка, формички за пудинг  – ако нямате под ръка формички, можете да ги замените с пластмасови чаши, които да оцветите в желани тонове с акрилни бои – и букетче от латинки или други зелени растения, които да прибавят свеж пролетен акцент.

Великолепен аранжимент с яйца

Оригинален начин да поднесете великденските яйца на Вашата трапеза е преди това да ги поставите в малки купички или върху чинийки за чаени чаши. Избраните съдове могат са едноцветни или пъстри, с всякаква големина – така че в тях да можете да поставите по различен брой яйца. Не е необходимо великденските яйца да са предварително боядисани. Дори да ги оставите в естествения им цвят, добавяйки им цветни сатенени панделки или шнурчета, направено от увити разноцветни конци. Покривайки дъното на съдовете с пухкави декоративни пера ще прибави ефектен акцент към аранжировката на яйцата.

Ефекти великденски акценти

Прекрасен декоративен елемент към празничната Ви трапеза може да окаже аранжирането на пъстро боядисаните яйца в мрежеста кошничка на две нива. Върху дъното й можете да постави зелени клонки, които ще осигурят мека постеля за великденските яйца и ще придадат ведър облик на празничната украса. Подреждането на яйцата в подобен съд е много практично, тъй като не заема място на трапезата и може лесно да се премести.

Декоративни ръчно направени великденски зайчета

Тези зайчета не са само празнична декорация, те са идеален великденски подарък, който можете да изработите в домашни условия с помощта на разнородни парчета плат. За изработката им е необходимо да притежавате поне минимални шивашки  умения. Вътрешността на декоративните зайци можете да запълните с вата, памук или нарязани на малки части парчета плат. За по-голям ефект поставете зайчетата в легнало положение върху застлана със зелен плат или декоративна трева плетена панерка.

Ефирни великденски яйца

Тази лесна празнична декорация може да постави в интериора Ви ефектни акценти. За осъществяването на този лесен проект са Ви необходими единствено декоративен ширит, ножица, няколко мъниста, лепило, игла и конец. Разрежете ширита на няколко ленти, които да не са по-дълги от 10 сантиметра. След това залепете с тиксо долните им и горни краища, така че да се образува фигура с овален дизайн. Пришийте към горната и долната част няколко мъниста и завържете декоративните елементи към клонки във вазата.

Великденска украса с клонки

Още една прекрасна идея е аранжирането на клонки във висока ваза.  Дори и да няма цветчета по тях, лесно можете да прибавите пъстри декоративни пера, които ще поставят весел празничен акцент в интериора Ви.