Най-добрите диети за сваляне на килограми

18
Добави коментар
Gaydazhiev
Gaydazhiev

Блог

Фитнес

Да хапваме нещо вкусно и все пак да сваляме килограми? Добре звучи нали?

Всички най-добри диетични планове са базирани на намаляване на въглехидратите, мазнините и калориите в храната.  По време на диетите можете да ядете плодове, зелени зеленчуци и храни, които съдържат по-малко калории.

Диетата със зелева супа е била използвана от диетолози с години. Тази диета има много разновидности, но основната  идея е, че ако ядете зелева супа, когато сте гладни, ще се почувствате заситени и ще ви помогне да останете на нискокалорична диета, която изключва изцяло храните съдържащи мазнини. Тази диета съдържа много малко калории и е една от най добрите диети за отслабване.

„Сонома“ диетата е приложена за пръв път от д-р Кони Гатерсен. Тя включва антиоксидантни зеленчуци, сочни плодове като боровинки, спанак, пълнозърнести храни и малко бадемово масло. Може дори да се добави и чаша вино. Тази диета също се е доказала като една от най-добрите за отслабване.

Диетата за бързо отслабване (Slim-Fast Diet) е много полезна при контролиране на глада за повече от четири часа. Тази диета е балансирана, хранителна и богата на калций и протеини. Можете да добавите плодове, кисело мляко и извара. Пресни зеленчуци, месо и ядки също са част от менюто. Това е не само предпазлива диета, но и такава, която Ви позволява да се насладите на добрия мирис и вкус на храната. Може да бъде наредена сред най-добрите особено за тийнейджъри.

Диетата с отрицателни калории е нещо като диета-помощник. Съдържа храни, които съдържат по-малко калории, отколкото ни са необходими, за да ги усвоим. Това включва груби зърнени храни, бедни на мазнини храни, плодове и зеленчуци. По този начин се получава отрицателно натрупване на калории, което Ви помага да отслабнете.