Как се връзва вратовръзка

37
Добави коментар
modatadnes
modatadnes

Вратовръзката, казва всичко за вас. Със своите цветове, модели, нейното връзване, тя отразява вашия вкус и стил на останалата част от света.

Фино направените вратовръзки, трябва да бъдат балансирани с размера на яката на ризата.

Вратовръзката трябва да се завърже, така че да се вижда добре възела.

Върхът на вратовръзката трябва да приключва на колана а не под него.

Много хора препоръчват да не носите вратовръзки с клипс макар,        че в последно време се продават и такива устройства, като Dimple clip, който правят една много интересна трапчинка под възела.

Вратовръзката трябва да бъде по-тъмна от цвета на ризата ви.

Избягвайте ярките вратовръзки.

Идеалната ширина на връзката е 9 см.

Ширината на вратовръзката трябва да е приблизително една и съща с ширината на ревера на палтото, ако ревера е широк, вратовръзката трябва да е широка,  и ако палтото е с тесен ревер, вратовръзката трябва да е тясна.

Възелът на вратовръзката трябва да бъде пропорционален на яката на ризата, той не трябва да бъде прекалено голям,  или прекалено малък, за да не се губи в яката.

Цвета на вратовръзката, не трябва да влиза в конфликт с тоалета ви, но цветовете не трябва да бъдат толкова сходни, за да  се губят.

Основният цвят на вратовръзката трябва да допълни вашия костюм, а вторичния цвят е на ризата.

Текстурата на вратовръзката трябва да върви с вашето облекло, например лъскава копринена вратовръзка трябва да се съчетава с лъскава копринена риза , вълнена вратовръзка трябва да се носи с вълнен костюм.

Без значение дали отивате на интервю за работа, бизнес срещa или вечеря, вратовръзката винаги придава допълнителен стил на вашето облекло.
Познаването на няколко различни начина за това как да вържете вратовръзка, ще гарантира перфектният  възел на вратовръзката за всеки повод и всяко облекло. Показани са четирите най-важни начини за връзване на вратовръзка:

Диагонален възел:

Обикновен възел:

Двоен възел:

Модерен възел: