10-те най-красиви замъци в Испания

42
Добави коментар

Испания красиви исторически крепости

Богатата история на Испания е довела до построяването на над 2500 замъци и военни крепости. Основно повечето са построени през средновековието както от маврите така и от испанските крале. Има  замъци, които са с изглед към морето и са служели за отбрана на Испания от нашествията на арабите. Повечето замъци са в много добро състояние, а други са просто руини , които не са издържали атмосферните влияния.

Алказар де Сеговия – замък с богата история. Тук  кралица Исабела и крал Фердинанд се срещат за първи път, а крал Филип се жени за Ана Австрийска. Посетете вътрешността на замъка и изкачете  над 150 стъпала по тясната вита стълба.

Джарандила де ла Вера – Това е замък от 15 век превърнат в хотел. В него Крал Карл V е живял и е създал своеобразна атмосфера, която се усеща и до днес.

Мота – Този възхитителен замък в готически стил е в близост до Rueda и Рибера дел Дуеро. Това е един лозаро-винарски район. В момента  от царска резиденция и  затвор се е превърнал в място за специални събития и изложби.

Понферада – един от малкото замъци на тамплиерите в Испания. Ежегодно месните власти от 1 до 4 юли организират нощни тамплиерски бдения.

Castillo de Coca – Крепост от 15-ти век доста натруфена и отлично запазена. Можете да разгледате подробно вътрешността на замъка, нещо което в повечето замъци не е разрешено.

Олите – замъци като в приказките в Навара. Безпорно един от най-атрактивните разположен точно по средата на село Олите и с прекрасен изглед към лозята.