Тихомир Грозданов спечели Sargenor Cup за втори път

15
Добави коментар
boreca6
boreca6

Тихомир Грозданов спечели Sargenor Cup за втори път

Румен Александров 2012-04-17

Осмото издание на престижния тенис турнир събра рекорден брой национали.

По традиция пролетният тенис сезон у нас започна с новото издание на турнира за професионалисти Sargenor Cup. За осми път 48 елитни майстори на ракетата, включени в разширените състави на различните ни национални гарнитури, взеха участие в квалификациите, като само 16 от тях останаха в основната схема.

И тази година в турнира, чийто основен спонсор е фармацевтична компания „Екофарм” в лицето на нейния собственик д-р Петър Велев, събра състезатели от най-силните тенис клубове в страната – София, Пловдив, Варна, Мездра (за първи път!), Търговище, Севлиево, Казанлък, Сливен, Хасково, Шумен, Велико Търново, Горна Оряховица и др.

Слънчевото време и ентусиазираната публика, дошла на кортовете на ТК „Левски”, дадоха възможност на най-елитните ни състезатели не само да премерят сили в професионална обстановка, но и да проверят спортната си форма.

Победител в турнира Sargenor Cup, който има ранг на неофициално републиканско първенство, стана миналогодишният шампион Тихомир Грозданов. Поставеният под номер 1 в основната схема състезател на ТК „Левски – София” надигра другия финалист – Петър Трендафилов, и защити трофея си в много зрелищен мач. Началото беше зашеметяващо за шампиона – 6:0 в първата част, но във втората той допусна загуба с 2:6, за да сложи точка в третия гейм с убедителното 6:2.

Тото Грозданов си тръгна от червените кортове в Борисовата градина с 1000 лв. от наградния фонд и голямата купа, а Петър Трендафилов, състезател от Севлиево, с 500 лв. Третото място в индивидуалната класацията си поделиха ветеранът Илия Кушев и варненецът Марсел Радев. А в състезанието по двойки шампиони станаха Любомир Лещански и Андрей Алауи.

Първият в спортния ни тенис календар турнир бе и генерална репетиция за домакинството ни на предстоящата квалификация, етап за купа „Дейвис” – неофициалното отборно първенство по тенис за мъже.

Sargenor Cup отново премина при отлична организация благодарение на неуморимия Димитър Войнов, а за строгото съблюдаване на правилата отговаряше главният съдия на турнира Любомир Баденски, който е председател на съдийската комисия към Федерацията по тенис.

бутони за социални мрежи