Интериорни детайли

56
Добави коментар
correct
correct

Когато размерите нямат значение!

Всички обичаме да ни е комфортно и уютно у дома, да имаме приятни кътчета лично за себе си, както и такива, които да споделяме с добри приятели или дори и с неканени гости.

Обикновено ни се налага като истински циркови артисти да се движим на ръба на възможното – да проявяваме буквално еквилибристични способности, за да намерим място за всичко, което да оформи представата ни за домашен уют. И всичко това, защото в повечето случаи живеем в жилища, чиито граници няма как да разширим – с други думи, малко ни е пространството.

Но има и други случаи, в които размерите нямат никакво значение или пък креативността?! Като тези варианти за кътове в дневната, които са обособени не на нормалното ниво на пода в помещенията, а под него. Като комфортна „хралупа” там някъде долу…

Не очаквайте да кажем, че тези идеи могат да се реализират лесно и навсякъде – освен откъм липса на пространствени ограничения, тук важна роля изпълнява и архитектурната конструкция на къщата или сградата.

Но „за всеки влак си има пътници”, гласи една мъдра поговорка – може някой ден и ние да се качим на правилния влак! А дотогава ще си помечтаем на гарата на реалността!