Как да се справя с кандидозата на езика?

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Езикът ми постоянно с бял налеп. Поставиха ми диа­гнозата кандидоза. Лекуват ме, но няма подобрение. Предписаха ми и мехлем с масло от ракита. Изплаквам устната си кухина и с настойка от прополис. Може би не правя нещата както трябва? Моля да ми отговорите как тряб­ва да постъпя при лечението?
Митко Богданов – Благоевград

Всъщност вие се лекувате съвсем правилно. Но след като няма ефект от лечението, зна­чи причината за кандидозата трябва да се търси другаде. За начало изяснете състоянието на храносмилателния и стомашно-чревния си тракт. А също и състоянието на жлъчната система, функцията на задстомашната и щитовидната жлеза. Помолете лекуващия лекар да ви даде направление за ултразву­ково изследване на тези органи. Ако се окаже проблемът в някой от тях, тогава с лечението ви ще се заеме гастроентеролог.

МЕЖДУ ДРУГОТО:

Ако езикът ви се покрива с налеп само сутрин, а през деня постепенно изчезва, тогава едва ли става дума за кан­дидоза. Имайте предвид, че дори и най-незначителното нарушение в храненето може да провокира появяването на такъв бял налеп.
И запомнете: мехлемът, който са ви предписали, може да се използва не повече от 14 дни. След това го замене­те с друг. Или се доверете на фитотерапия – изплаквай­те устата си с отвара от жълт кантарион или настойка от дъбова кора. И още едно допълнително средство – лактобактерии. Те са пагубни за гъбичките. В аптеките се продават пре­парати с лактобактерии.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Публикувано в категории: Без категория

Автор simeonova

Дърветата са енерговампири – зареди се със сила от гората СЕГА!

Ако не ви достига енергия, дърветата са в състояние да ви я дадат

Суровото кашу – суперчистач на тялото

Ядките кашу изтребват грам-позитивните бактерии, които развалят зъбите, причиняват акне, туберкулоза, стрептококови пневмонии и проказа

Има ли надежда за болните от рак на панкреаса?

Ракът на панкреаса е заболяване, което често протича бързо и има фатален изход

Коварството на статините

Поради ефекта си да намаляват холестерола статините често са препоръчвани на хората със сърдечни проблеми. Едно ново откритие обаче хвърля съмнение върху полезния ефект на статините.

Рецептата на проф. Мермерски за лечение на рак

Проф. Христо Мермерски твърди, че тази рецепта лекува всички видове рак и пречиства организма из основи.

ЕУКАРБОН / EUCARBON

ЕУКАРБОН е продукт на растителна основа с добавка от минерални компоненти; има лек лаксативен ефект, нормализира чревната перисталтика. Балансиращият ефект на продукта може да се обясни със способността на активния въглен да абсорбира токсините, отделени при действието на растителните компоненти от ревен и сена. ЕУКАРБОН има и лек ефект на дезинфектант.

Най-добрите билки за релаксация на мускулите

Прочетете какви билки можете да използвате при нужда.

АМБИКСОЛ / AMBIXOL

АМБИКСОЛ се препоръчва при заболявания на дихателните пътища с образуване на гъст секрет в бронхите. Сиропът втечнява секрета, облекчава дишането и съдейства за освобождаване на дихателните пътища. Улеснява отхрачването при остри и хронични състояния.

САРИДОН / SARIDON

САРИДОН е обезболяващо средство. Препоръчва се при ревматични болки, постоперативни състояния, простуди, главоболие и зъбобол, болки при месечен цикъл. Има температуропонижаващ ефект.

Полезно: рибено масло за бременните

Учени от университета в Западна Австралия доказаха, че рибеното масло е полезно за бебетата още в майчината утроба. Ако бременната приема капсули рибено масло, бъдещото дете ще бъде със здрав имунитет. Изследователите са категорични в заключението си – въпреки че молекулярният механизъм на това въздействие все още не е изяснен докрай

ТЕСТ: Каква е причината за вашата хрема?

Може да имате настинка или пък това да се дължи на дразнител като пушек например. А има вероятност да е алергична реакция. Задайте си следните въпроси, за да установите дали носът ви тече поради алергичен ринит или поради друга, несвързана с алергия причина.

ИНКОНТАН / INKONTAN

ИНКОНТАН е лекарствен продукт с въздействие върху мускулатурата на пикочния мехур. Действа отпускащо и по този начин намалява болестния натиск на малки количества урина и неволното й изпускане. Лекува функционални смущения на пикочния мехур, свързани с прекалено чести позиви или неконтролирано изпускане на урина.