Най-мощният Mercedes G-Class – G63 AMG

42
Добави коментар
TTrifonov
TTrifonov

Немската компания Mercedes-Benz разпространи снимки на най-мощната версия на обновения G-Class – G63 AMG, който ще властва като флагман в гамата, поне до появата на G65 AMG. Моделът, който ще отбележи своята премиера на стартиращото след броени дни автомобилно изложение в Пекин определено има какво да покаже…

По отношение на външния си вид, обновеният Mercedes G63 AMG определено демонстрира по смели промени спрямо своя предшественик. В предната част се откроява новата хищна броня с огромни въздухозаборници, които придават спортно-агресивен вид на любимото „кубче“. Елегантната дизайнерска линия се допълва от новата решетка, специални алуминиеви джанти и монтираните пред задните колела ауспуси – запазена марка на G AMG-поколенията. В интериорът се смесват карбон и двуцветна кожа.

Разбира се главното нещо, което откроява G63 AMG от „простосмъртните“ G-Class се крие под капака. Всъдеходът разполага с 5.5-литров V8 би-турбо двигател с чудовищната мощност от 544кс., достъпни при 5500об/мин., а максималният въртящ момент достига 760Нм. и е достъпен още от 2000об/мин. Огромният агрегат е комбиниран с 7-степенна автоматична скоростна кутия и система за двойно задвижване.

От Mercedes-Benz все още не разкриват какви са динамичните характеристики на всъдехода, но е известен разходът му на гориво – средно 13.8л/100км.(доста смело на фона на голямата мощност).