Audi TT RS Plus за 2013

1
Добави коментар
ivanstoev
ivanstoev

    Както винаги представянето на Audi утвърждава сериозни позиции. И на тазгодишното автомобилното изложение в Женева Audi се представи съвсем достойно. Марката показа 6 нови модела, влезли в производство. Това са новите модели Audi A1 quattro, Audi A3, Audi A4, Audi RS4 Avant, Audi A6 allroad Quattro, Audi TT RS plus. Като един от най-масово използванитте автомобили в Европа, не е чудно това солидно представяне на марката и през тази година. Audi си остава лидер сред широко използваните ежедневни автомобили.

Но като любители на изключително спортните автомобили, ние оставаме най-запленени от последния модел на Audi – TT RS plus. Audi произвежда този модел от 1998г. като спортен автомобил с две врати, но всъщност той е реализиран в две поколения, едното от които е 2+2 купе, а другият – класическеският двуврат роудстър. Този модел се характеризира с предно, напълно независимо предаване или във вариант 4х4.

А тази година Audi представи и най-новият си модел на TT – RS plus с обновена визия и ново спортно излъчване. Представеният на автомобилното изложение в Женева модел ще бъде достъпен за потребителите през 2013г., но отсега грабва погледите, особено така дръзко облян в червено!

Новото Audi TT RS plus се характеризира с 2,5-литров двигател с директно впръскване, който може да се похвали с 20 допълнителни конски сили към мощността на новия модел. С този нов модел TT RS plus Audi налага съвсем нови стандарти в областта на по-малките спортни автомобили.

Другото, което силно впечатлява за този ранг спортен автомобил, е обновената скоростна кутия, която вече е снабдена с 6 ръчни скорости. А потребителите могат да избират и задвижване на колелетата от 7-скоростен S-троник с двоен съединител. Всияко това е с цел повишаване показателите на спортния автомобил по време на движение.

Показателите по отношение на скоростта също бележат подобрение. Новото Audi TT RS plus вече ускорява до 100км/ч за 4,1сек, като почитателите на този спортен автомобил на Audi могат да се насладят вече на максимална скорост от 280км/ч.

Дори във варианта 4х4 този нов спортен автомобил предлага тегло под 1500кг, което се запазва дори при моделите със сгъваем покрив.

Но това което най-много впечатлява страстните любители на спортния тунинг са уникалните гуми и джанти на автомобила. Те достигат размерите от 19 инча и са оцветени в червено и черно – една изключителна комбинация, вдъхваща непреодолимото усещане за скорост и спортна динамика! В допълнение към тях влиза и изключително масивния заден спойлер, който определено допринася за още по-спортно излъчване.

Единствената въпросителна, която остава около новият модел Audi TT RS plus е дали ще реализира продажби отвъд океана, или ще си остане само на европейския пазар…