Къде е най-бързият интернет в света

3
Добави коментар
t1sh0cfc
t1sh0cfc

Според проучване, направено от Google, водещите по скорост на интернет държави са Словакия и Южна Корея. Оказва се, че Google възнамеряват да спомагат за развитието на мобилния интернет в голям брой държави. Точно поради тази причина са класирали държавите и по скорост на мобилния интернет. Там водещите са Южна Корея и Дания. 

За голямо наше съжаление България не попада в тази класация. Единствената държава близо до нашите географски ширини е Румъния, която се нарежда на 9-о място. В северната ни съседка страницата, обект на сравнение, отнема 7.5 секунди, за да се зареди, което е едва с 1.1 секунди повече, отколкото в Япония. Можем само и единствено да похвалим румънците.

Топ 10 на интернет страните относно десктоп скоростта (в секунди):

Словакия – 3.3
Южна Корея – 3.5
Чехия – 3.7
Холандия – 3.9
Япония – 4
Дания – 4.3
Швейцария – 4.3
Швеция – 4.5
Белгия – 4.6
Норвегия – 4.8

Топ 10 на интернет страните относно скоростта на мобилния интернет (в секунди):

Южна Корея – 4.8
Дания – 5.2
Хонконг – 5.9
Норвегия – 6
Швеция – 6.1
Естония – 6.2
Чехия – 6.3
Япония – 6.4
Румъния – 7.5
Словакия – 7.6

Снимка: StockPodium

Теми: Google+интернетмобилен интернетскорост

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

инж. Евгени Йорданов е web manager в Webfiniti. Изпълнява ключови проекти за едни от най-големите специалисти на световно ниво в SEO областта – SEOmoz (US), Distilled (UK) и др.
Той е SEO автор за най-голямото браншово списание в България – Списание .Net
Евгени е създател на най-големия бързоразвиващ се реурс за SEO към момента в България – SEOптимизация, както е и създател и администратор на най-популярната Facebook група сред колегите от бранша – „Маркетинг и Уебмастърство“.