90 ранени при сблъсъци в Кайро

3
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Над 90 души са ранени в среднощни сблъсъци в Кайро между салафистки демонстранти и жители на квартал в Кайро. Това съобщи египетското здравно министерство, цитирано от Франс прес.

Десетки поддръжници на Хазем Абу Исмаил в събота през нощта участваха в марша към квартала. Те протестираха срещу решението на избирателната комисия да попречи на популярни крайни ислямисти да се явят на президентските избори следващия месец. Демонстрантите са били атакувани от местни жители, гневни на протестите. 

Общо 13 кандидати претендират за президентския пост в Египет. Списъкът с претендентите е утвърден окончателно от Централната избирателна комисия и не подлежи на обжалване. Предизборната кампания започва днес.

До 8 май всеки един от кандидатите може да се откаже от предизборната борба. Според последните социологически изследвания с най-големи шансове за победа са бившият генерален секретар на Арабската лига Амр Муса и независимият кандидат, ислямистът Абдел Абу ал Футух. Президентските избори в Египет ще се проведат на 23-24 май.