Най-ужасните модни тенденции

1
Добави коментар
mario.angelov1
mario.angelov1

Модата е нещо прекрасно, което обединява повечето жени (а и мъже) по света. Но при всичките й предимства има и един немалък недостатък: ако я следваме сляпо можем да се окажем нейни жертви, без дори да го разберем. Вижте кои са най-ужасните модни тенденции за всички времена:

Шалварите

Всички се присмивахме на парашута, който MC Hammer носеше в края на 80-те, но през последните години всички от Гуен Стефани до Хайди Клум станаха почитателки на странния модел панталони. Нашето мнение е, че с тях изглеждате сякаш носите памперс. Освен това, засега не сме срещали мъж, който да ги харесва.

Чантичките за кръста

Те винаги са носели провинциален полъх, но в смутните мутренски времена бяха придобили и статуса на супер модерен аксесоар, с който всеки самоуважаващ се мъжкар можеше да се похвали. В чужбина подобни чантички се носят предимно от туристи, но от време на време различни дизайнери се опитват да ги възродят, а звезди като Риана се подлъгват да ги ползват като основен акцент в тоалетите си.

Голият корем

Късите блузки са били модерни още през 60-те, Мадона ги носеше от време на време през 80-те, но поп звездите от 90-те и от първото десетилетие на новия век просто не знаеха що е то загащена блуза. Признаваме си, че и ние прекарахме детството и тийнейджърските си години, облечени с тях, но днес на фона на oversize тениските, те ни изглеждат просто абсурдно.

Развлечените панталони

Рапърите в Америка през 90-те ги направиха свой символ и момчетата и момичетата по целия свят не могат да ги изхвърлят и до днес. Кание Уест вече се появява в кожени панталони, но широките дънки продължават да предизвикват неодобрението на бабите, индикирайки наличието на мърльовци и калпазани от далеч. Преди време американското правителство се опита да ги забрани, но Барак Обама обяви, че това е загуба на време и с това си спечели не един или два вота при изборите за президент през 2008 г.

Плюшените анцузи

Анцузите винаги са били популярни сред определен кръг от хора (наречени спортисти), но в началото на миналото десетилетие всички се бяха побъркали по плюшените анцузи тип Juicy Couture. В България за тази мода подозираха само почитателките на хип хопа и понеже гореспоменатата марка беше недостъпна и неоткриваема по родните ширини, модерните момичета си купуваха розови плюшени анцузи от магазините за пижами. Днес с такъв може да се похвали всяка мутреса, за което можем да благодарим на Бритни Спиърс, Парис Хилтън, Дженифър Лопез, Джесика Симпсън и т.н.

Космати ботушки

Навлязоха преди няколко години и все още не можем да се отървем от тях. Носят ги дами със спорно усещане за стил, ориентирани предимно към поп фолк жанра, а в световен мащаб можем да се сетим само за Снуки от Jersey Shore и последователките й от Ню Джърси – все момичета с изявена слабост към много къси поли, солариуми и прикачена коса.

Бибероните

Още един мил спомен от детските и тийнейджърските ни години. През 90-те, когато рейвът беше особено модерен, всички носехме пластмасови биберони по вратовете, китките и ушите си. През последните години могат да бъдат забелязани само върху мартеници, предпочитани предимно от млади родители за детските колички на отрочетата им.

Силиконови презрамки

Знаем, че са силиконови, но въпреки това се виждат и изглеждат неприятно. По света продължават да се носят само от провинциални девойки с дълъг маникюр, които са станали известни по алтернативни начини, рядко с талант. За съжаление всяко лято ги виждаме и у нас. Предложението ни е да заложите на сутиен без презрамки и да изхвърлите силиконовите такива завинаги.

Прашки на показ

Комбинацията от дънки с ниска талия и прашки, гордо издърпани над панталона, можеше да се види навсякъде допреди десетина години. В този смисъл се радваме, че високата талия се завърна и вече няма нужда да се запознаваме с цвета на бельото на непознати момичета в трамвая.

Снимки: Splashnews/Guliver