Едно решение за всички проблеми

62
Добави коментар

Едно решение за всички проблеми

Изнервеното ежедневие в XXI в. причинява на организма ни често неусетни, но сигурни щети, които се проявяват под една или друга форма след време. Забързаният ден, изпълнен с напрежение и нерви, ни действа по начин, за който би трябвало да сме се приспособявали в продължение на безброй поколения бавна еволюция. И въпреки че привидно изглеждаме здрави, с всеки изминал ден нашите тела и умове се амортизират многократно в сравнение с тези на предците ни. Дори и да се мислим за супергерои, натоварвайки се с все повече и повече задачи, ние далеч не сме такива. Всички имаме нужда от повече почивка и най-вече от повече спокойствие – нещо, което се постига много трудно днес. А същевременно работата ни чака. Правим голяма грешка като допускаме, че не можем да бъдем активни и в покой по едно и също време. Оказва се, че има лесен начин да постигнем това.

Д-р Франк Кинслоу твърди, че като хора ние можем едновременно да се възстановяваме в движение, да поддържаме състояние на спокоен вътрешен мир докато сме ангажирани с дневните си задачи, т.е. можем да бъдем външно активни, докато вътрешно сме в покой. Ученият смята, че начинът, по който ще постигнем това равновесие, е чистото осъзнаване. За целта Кинслоу разработва уникален метод за самоизследване, наречен квантова синхронизация (КС), с помощта на който стигаме до най-базисния компонент на всички физически и ментални неща – чистото осъзнаване. Усвоявайки този метод, затрудненията в ежедневието постепенно ще отстъпят място на вродената ни вътрешна доброта, т.е. на сиянието на Аз-а. КС ще ни помогне да редуцираме нуждата да търсим контрол. С нейна помощ ще станем и по-уверени като приемаме живота такъв, какъвто е. Чрез този уникален процес ще постигнем сериозна промяна в подхода ни към живота като намалим конфликтите, дисхармонията и стреса.

 

В своята книга „Чудото на квантовия живот” (ИК „Изток-Запад”) д-р Кинслоу ни учи чрез прости за изпълнение, но ефективни упражнения как да усетим хармонизиращата сила на чистото осъзнаване. Както поучава Бхагавад гита: „Мъничко чисто осъзнаване освобождава душата от огромен страх!”

Повече информация можете да научите тук.

Коментари