„Стейтъс Куо“ свирят за първи път у нас довечера

1
Добави коментар
f1xx
f1xx

Британската рок група „Стейтъс Куо“ (Status Quo) ще свири тази вечер – 18 октомври, в София.

Концертът им, част от фестивала „Мюзик Джем“, ще е в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите „София мюзик ентърпрайзис“.

„Стейтъс Куо“ имат общо 61 хит сингъла във Великобритания – повече от всяка друга група. 22 от тях са достигали до Топ 10.

През 2005 г. за своето постижение бяха удостоени със сертификат от Книгата на рекордите на „Гинес“. А то е ненадминато дори от групи като „Куин“ (52), „Ролинг Стоунс“ (51) и Ю Ту (40).

Най-известното им изпълнение остава хитът от 1986 г. „In the Army Now“.

Песните на групата са много харесвани от публиката и се задържат с месеци в музикалните класации. Прекарали са в британската класация за сингли общо 415 седмици – т.е. повече от седем години и половина.

Албумът им „Rockin all over the years“ от 1990 г. е продаден в над 7 млн. копия в световен мащаб. Той става тройно платинен и се задържа повече от шест месеца в британската класацията за албуми (British Albums Chart), а освен това десет седмици е в Топ 10.

Малко групи могат да се похвалят с 33 хит албума в тази класацция. Всъщност единствената, която ги надминава, е „Ролинг Стоунс“.

„Стейтъс Куо“ имат и няколко рекорда, свързани с концертите им.

През 1988 г. поставят абсолютен рекорд като свирят на 14 поредни напълно разпродадени концерта на огромния Олимпийски стадион в Москва.

На 21 септември 1991 г. бандата прави четири последователни концерта точно за 11 часа и 11 минути. Заглавието на този проект е доста красноречиво: Rock ‘Till You Drop („Рок, докато капнеш“).

За 39 годишната си история „Стейтъс Куо“ са свирили на живо повече от 6000 пъти, а публиката им е била общо 25 млн. души.

През всичките тези години те са пропътували милиони километри и са прекарали общо 23 години в турнета и далеч от дома.

Билетите за концерта в София ще струват между 50 и 120 лв. Те ще бъдат пуснати в продажба от 7 май.

Ще се предлагат на касата на „Тикетпро“ в Билетния център НДК, на касата на „Арена Армеец“, онлайн – на адрес Ticketpro.bg, както и от партньорите на „Тикетпро“.