Всичко, което трябва да знаем за дневния крем – 3

2
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Искаме ко­жата ни да е едновременно мека, стегна­та, блестяща и хидратирана – има ли чудо­дейно сред­ство, което да осигури всичко това? Кое е вярно и кое не за дневния крем?

част 2

Може да подобрява себорейната кожа

► Вярно

Изберете кремове, които ре­гулират отделянето на себум, ако кожата ви лъщи. Те съдър­жат олигоелементи, цинк или мед, както и активни състав­ки, които действат като малки гъбички, попиващи излиш­ната мазнина. Тези продукти са флуидни, с лека консистенция. Те имат предпазващо действие срещу образуване на пъпки и комедони.

Съвет на дерматолога: Спре­те се на крем, който едновре­менно с антисеборейния си ефект действа хидратиращо.

Някои съставки са подозрителни

► Вярно и невярно

Състава на козметичните про­дукти е стриктно контроли­ран. Ако все пак някой крем ви причини проблем, можете да сигнализирате това на фирма­та производител чрез нейното представителство.

Съвет на дерматолога: Следете в крема да няма до казано вредни съставки като парабен, феноксиетанол или неразградими по биологичен път силикони.

Замества слънце предпазния крем

► Вярно и невярно

Кремът трябва да е приспо­собен към начина на живот и продължителността на изла­гане на слънце. Ако работите на открито или прекарвате много време в колата, по-добре използвайте истински продукт против слънчево изгаряне вместо обикновен хидратантен крем, дори той да е обогатен с филтри про­тив ултравиолетови лъчи. В градски условия използвайте специфични продукти, а не кремовете, които са подходя­щи за плаж. „Градските“ са по-леки, флуидни и не мазни. Трябва да се нанасят на всеки два часа, ако сте решили да се радвате на хубавото обедно и следобедно слънце.

Сухата кожа изисква специална грижа

► Вярно

Флуидните кремове за нор­мална кожа ще свършат ра­бота и за сухата, но трябва да се избягват тези от тях, които са прекалено богати на със­тавки и могат да предизвикат реакция. Ако имате свръх­чувствителна или атопична кожа, по-добре се консулти­райте с дерматолог, който ще ви препоръча необходимото за вас.

Съвет на дерматолога: Пробвайте биокозметиката, която е по-подходяща за су­хата кожа и съдържа главно натурални съставки.

Изборът на дневен крем зависи от възрастта

► Вярно и невярно

На 25-30 години е добре да изберем крем с витамин С, който предпазва от свобод­ните радикали, причиняващи остаряването на кожата. След 40 години са подходящи формулите с плодова кисели­на, които имат ексфолиращ ефект и придават блестящ, младежки вид на кожата. На тази възраст е полезен и ви­тамин А, който стимулира клетъчното обновяване. След 50 години идва ред на кремовете с хиалуронова ки­селина, които хидратират.

Съвет на дерматолога: Има и кремове за всички възрасти, например тези, които съдър­жат водорасли, богати на ами­нокиселини.

Вижте още съвети как да избере крема си за лице!

Как да се нанася?

Масажирайте леко ко­жата с чисти пръсти. По този начин се стимулира клетъчното обновяване и се заличават следите на възрастта.
Сложете по малко крем на четири определени места – челото, бра­дичката и двете бузи. С малки кръгови движения разнесете крема от средата на лицето към периферията.
Хидратирайте кожата на шията с движения от брадичката надолу.
Ако слагате фон дьо тен, използвайте преди него лек крем, защото по-тежките текстури задържат фон дьо тена в гънките на кожата.

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.