Басейни | Спа Дизайн България

1
Добави коментар

Защо да си направим басейн ?

Басейнът е идеалното място за релаксация, подобряване и поддържане на здравето и добрата физическа форма. Плувните басейни могат да бъдат един чудесен начин за физически упражнения. Вие не само може да плувате в басейна, но също може правите аеробика в него. Този тип упражнения са без тежести, така че са подходящи за хора на всякаква възраст. Съществува голямо разнообразие от игри като водна топла, воден баскетбол и др., които може да се играят в басейна. Басейнът също така е чудесно място за отдих или за организиране на партита. Ето защо все повече хора имат частни басейни в къщите си ( дворовете си ) или имат желанието да построят такъв.

Как може да имаме басейн ?

Ние можем да поемем цялата работа за изграждането на Вашия басейн – от проектирането и развитието на цялостния дизайн до предаването на готово за ползване съоръжение. Това може да се осъществи с няколко стъпки:

Проектиране на басейна – Басейнът може да има стандартна правоъгълна или овална форма, или нестандартна форма съобразена с терена. За претенциозните клиенти, които ценят уникалния дизайн и имат свои собствени идеи за удобството и красотата, ние предлагаме разработване на индивидуален проект за басейн. Дълбочината на басейна също зависи изцяло от Вашите желания – дали ще е с еднаква дълбочина или ще е по-плитък в едната част и по-дълбок в другата. Към всеки басейн можем да изградим обезопасена детска част или хидромасажна част. Според типа на филтрация се избира дали басейнът ще е със скимери или ще има преливна решетка. В първият вариант нивото на водата е на около 20 см под нивото на борда, а във втория нивото на водата е на нивото на борда и водата прелива в преливен канал. При проектиране то на басейна се избира дали ще има изляти от бетон стълби или ще се поставят допълнително стълби от неръждаема стомана. Когато се изяснят всички подробности около дизайна на басeйна, се преминава към изграждането му. Повече информация относно проектиране на басейни.
Изграждане на басейна – Прави се изкоп, полага се арматура и се излива бетон. Оставят се необходими отвори за дюзи, скимери и др. Бетонните басейни са най-здравите и издръжливи басейни. След като има излято бетоново корито се преминава към хидроизолиране на стените и дъното и полагане на облицовката. Тя може да бъде стъклокерамични плочки, клинкерни плочки, фолио за басейни или боя. При всички видове облицовка има голямо разнообразие от цветове, благодарение на което избора е голям и може да задоволи и най-взискателните клиенти. Допълнително може да се постави уникално пано по поръчка с логото на хотела, или някаква картина по избор. Повече информация относно изграждане на басейни.
Оборудване на басейна – Плувният басейн сам по себе си предтавлява хидротехническо съоръжение. От добрата филтрация зависи чистотата на водата в басейна. Затова трябва да се избира качествено и надеждно оборудване. Предлагаме и монтираме филтри и помпи за басейни и аквапаркове, закладни части – скимери, подови сифони, дюзаи, PVC тръби и фитинги, нагреватели и топлообменници, хидромасажно оборудване, облицовка ( стъклокерамика, РVС фолио, керамика, боя), хидроизолация, еластификатор, фугин лепило, подводно осветление (прожектори, трансформатори и др.), различни стълби и перила, водни атракции – фонтани, обливни гъби, водни пързалки, водни завеси, водопади, гейзери, рекички, изкуствени скали и др., аксесоари и резервни части. Повече информация относно оборудване за басейни.

Стоманобетонов басейн или надземен сглобяем басейн ?

Сравнението между сглобяем басейн и вкопан стоманобетонов басейн е като сравнение между надуваема лодка и яхта. Първите се правят от пластмаса и ПВЦ фолио, вторите се изграждат от бетон с арматура и най-често се облицоват с различни видове плочки.

Добре направеният вкопан стоманобетонов басейн вдига стойността на Вашата къща и може да се ползва дълги години. Много по-издръжлив и надежден и красив, той предлага прекрасен изглед през прозореца или терасата на къщата Ви. Към тези басейни могат да се добавят и множество екстри като различни водни атракции, подгряване на водата, тангенторна част и др.

Повечето сглобяеми басейни са с с дълбочина не повече от 1,2 – 1,3 м. което ги прави неподходящи за гмуркане и скачане в басейна.

Единственото предимство на сглобяемите басейни е че са по-евтини от вкопаните бетонни басейни и се монтират 1 – 5 дни в зависимост от големината.

В резултат на нашият дългогодишен опит, качество на изпълнение и коректност към своите клиенти „Спа Дизайн България“ ЕООД стана лидер на пазара за изграждане на басейни и водни развлекателни съоръжения.