Авто Травел

11
Добави коментар
avtotravel.bg
avtotravel.bg

Билборд провъзгласи Търговище за сити (city) и така автоматично го превръща в голям, огромен град, поне според превода от английски на български, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Рекламата е поставена в близост до центъра на около 50 хилядния град. Написана е на английски и гласи: Targovishte best city for business in Bulgaria -Търговище, най-добрия голям град за бизнес в България. Всъщност Търговище е град (town), не е чак толкова голям за да бъде сити.

Според възприетите норми ситита са например Мексико в едноименната северноамериканска държава, Ню Йорк и Лос Анджелис в САЩ, Сидни в Австралия, Делхи в Индия, Токио в Япония и т.н.

Любопитен факт е, че дори англичаните не наричат сити столицата си Лондон. Там популярният псевдоним на островния столичен град е „The town (Градът)“. Иначе жителите на североизточния град са поласкани и с усмивка минават край билборда. Той всъщност рекламира резултатите от проучване на института за пазарна икономика.

Преди време Търговище беше обявен от ИПИ за града, който предлага най-подходящи и добри условия за правене на бизнес в България.

БГНЕС