Къща в баухаус стил

19
Добави коментар
lucynda
lucynda

14.05.2012 г.

Къщата, построена в баухаус стил, представлява едно от най-влиятелните течения в архитектурата на модернизма, разполага с две огромни тераси, а дворното й пространство е с възхитителни размери.

Външен облик на къщата

Къщата впечатлява със своя нестандартен дизайн, с неправилни форми, чиято полукубична структура е нарушена от проектираните външни открити тераси. Въпреки че фасадата е семпла, покрита с бяла мазила, тя придава елегантен вид на външната архитектура на сградата. Вдясно от тясната входна врата е обособена малка площадка, обзаведена с голям чадър, маса и няколко стола, подредени около нея. От откритата веранда има възможност за вход към всекидневната стая, до чиито плъзгащи се стъклени плоскости е разположена. В двора е конструиран и пясъчник, който е любимо място за игри на децата.

Отворена кухня с прилежаща трапезария

Кухнята и трапезарията споделят общ интериор, който е просторен и оскъдно обзаведен. Кътчето, в което е обособена трапезария, е разположено в атриум. Поради спецификата на конструкцията му се създава визуално впечатление за по-просторен интериор. Помещенията са добре осветени и приятни, поради “отворената“ конструкция на стаята и огромните стъклени плоскости, заемащи площта на цяла стена.

Панорамни прозорци с изглед към двора

Обзавеждането в трапезарията е семпло – съставено от маса, столове и висок шкаф с витрина с автентичен дизайн. Кухненският интериор е също семпъл – мястото за готвене е съсредоточено около кухненския остров, разположен на централно място. Благодарение на високите от пода до тавана панорамни прозорци помещението е светло, а гледките, които се разкриват, са към двора.

Удобна площадка в задния двор

За разлика от двора, разположен пред къщата, който е почти изцяло озеленен, този, който се намира от задната й част е съвсем различен дизайн. Задният двор е зает от циментови плочки, ограждащи продълговати пространства от малки камъни.