Хотели в Слънчев бряг

8
Добави коментар

В края на сезона, цените за почивка в курортен комплекс Слънчев бряг, паднаха почти наполовина. Кризата в икономиката и допълнително усложнената у нас обстановка, заради
кризата с електрозахранването на района , принуди  туроператорите и хотелиерите да смъкнат
цените на предлаганите от тях пакети. През септември могат да се намерят предложения за
почивки  ол инклузив за 50 лева на ден. Тази цена включва закуска, обяд, вечеря,  джакузи,
басейн, спа процедури и масажи.
Паднаха и цените за ползване на плажните чадъри и шезлонги. Вече могат да се ползват за 5 лева за цял ден, а в разгара на сезона цената беше 12 – 14 лева.
Постоянно се обявяват промоции при посещение в заведения, например специалните промоции „Happy day“. която включва голяма водка за 2 лева,  наливната бира за 1.20 лв. При поръчани две питиета, третото е безплатно.

Намаления на цените през септември има по цялото черноморие.
Във Варна и околните комплекси, за пакет all inclusive се плаща между 70 и 130 лева в 4 звезден
хотел, което е с 20 процента по-ниска цена, в сравнение с юли и август. В три звезден хотел,
цената е около 15 – 20 евро.
На по-ниски цени се предлагат и частните квартири в семейни хотели, особено в по-малките
населени места.  Там ще може да се нощува срещу 10 лева и 5 лева за допълнително детско легло. Някои хотели предлагат и промоции – 7 нощувки на цената на пет.

За разлика от цените за почивки, които падат стремително надолу през септември, на пазара на недвижими имоти се забелязва раздвижване. Спря понижаването на цените на апартаментите за продажба, което се беше получило в края на пролетта. В края на април и през месец май, продавачите, брокерите и строителните компании се надпреварваха да  оферират все по ниски продажни цени за квадратен метър застроена площ. Тази тенденция беше продиктувана от големият застой през миналата зима, който доведе до сериозни затруднения в бранша и почти отчайваща нужда от получаването на свежи пари. Очакванията бяха че продажбите ще са малко и фирмите се надпреварваха в борбата за всеки евентуален продавач.
Със започването на туристическия сезон, и пристигането на първите групи туристи, раздвижването на пазара за недвижими имоти надхвърли прогнозните резултати, което веднага рефлектира върху цените на предлаганите апартаменти, които отново се покачиха леко.
Сега средната цена за продажба на квадратен метър жилищна площ е на приблизително същото ниво, на което беше пролетта на 2009.