Бруталният дизел на Fostla – Audi Q7 V12 TDI

45
Добави коментар

Преди да ви запозная с последното творение на тунинг майсторите от Fostla ще си позволя леко „лирическо“ отклонение. „Дизелите не са това, което бяха“ – много пъти бях чувал тези думи, но разбрах техния пълен смисъл едва наскоро, когато седнах зад волана на Audi Q7 с 4.2-литров TDI двигател. И преди съм управлявал мощни возила, а 326-те конски сили на дизеловия всъдеход не са чак толкова впечатляващи на фона на повечето спортни автомобили обаче… тягата, която предлага тази машина е наистина убийствена! Повече от 760Нм въртящ момент и ускорение, на което могат да завидят повечето класни „бегачки“ наистина могат да ви оставят без дъх… и това от дизелов автомобил с теглото и размерите на локомотив!

Това обаче не е черешката на тортата в гамата на Audi, защото компанията предлага и нещо още по-брутално – Q7 с дизелов V12 двигател, 500кс. и максимален въртящ момент достигащ чудовищните 1000Нм. – е това със сигурност чупи вратове! Но лудостта нe приключва до тук, като най-новото доказателство идва от немското тунинг ателие Fostla, които извеждат мощността на гигантския 6.0-литров V12 до нови хоризонти. В цифри това изглежда така – 600кс. и 1150Нм. въртящ момент, които превръщат Audi Q7 V12 TDI Fostla в най-мощния дизелов всъдеход в света.

На фона на тези технически характеристики, промените по външния вид, които са направили от Fostla са си направо скромни, но повече от това едва ли е нужно. Машината е облепена в черно матово фолио, като в същия цвят са тонирани и светлините. Видът на внушителния всъдеход е допълнен от огромните 23-инчови черни джанти от Mansory.

   

 

 

Теодор Трифонов, Autoreview.bg