Какво ни престои на 19 май?

3
Добави коментар
stuklen
stuklen

Какво ни престои на 19 май?

Кмета на Габрово няма да бъде традиционно облечен. Това разкри тя днес, пред журналисти.

 

Станаха ясни и част от официалните гости за Карнавала. Г-жа Христова каза, че е отправила покани към целият Министерски съвет да присъстват на Карнавалното шествие. Може би най-интересната новост е тази, че Министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов ще е в Габрово на 19 май. От 13 часа той ще открие обекта на улица „Аврам Ганчев” и ще мине по крайречната улица за да види резултата от реализираният проект. Той по-късно ще открие и нова фирма за електроника и фискални устройства находяща се на територията на Община Габрово. Все още не е сигурно, дали г-н Борисов ще остане и за Карнавалното шествие.

 

Г-н Борисов ще присъства по лична покана от кмета на Габрово. С усмивка на лицето г-жа Христова каза, че ако успее да го задържи и да отреже някоя котешка опашка ще бъде много добре. Друг гост, който ще гледа карнавалното шествие е г-жа Цецка Цачева, г-н Делян Добрев, Здравният ни Министър, както и редица заместник министри.

 

Г-жа Цачева ще посети музея „Дом на хумора и сатирата”, и ще присъства на откриване на изложба в музея. На Карнавала, ще присъстват Министър Томислав Дончев и г-н Валентин Николов, бивш заместник министър, а сега Изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй”, който също е Габровец.

 

Ще присъства делегация от Аалст, Тун и Метище. Руснаците от Метище, ще подарят на Габрово трационната за техния край Ладия. Това един огромен цветарник, който ще бъде сглобен от майстор в Габрово. Неговите размери са 11.5 м дължина, 2.6 м ширина и 4 м височина.

 

Утре е денят на Габрово, тогава ще се проведе тържествената сесия на Общински съвет Габрово, във ХГ „Христо Цокев”, ще бъде издигнат националният флаг и ще бъде открит паметника на индустриалеца Пенчо Семов.

 

Последно г-жа Христова апелира към всички фирми и държавни предприятия да пуснат своите работници от работа по обяд за да могат да се насладят на Карнавала и събитията около него.

 

Автор: radoslav.parvanov
Обратно
  Печат
Добавена 16.05.2012 15:04
КОМЕНТАРИ

#1

16.05.2012 17:58

nikolay, vigo

АКО ДО ТОГАВА ЗАПОЧНЕ ДА ФУНКЦИОНИРА И КАМЕРАТА НА ПЛ.ВЪЗРАЖДАНЕ ,ЩЕ Е ПРЕКРАСНО.