Бързи къдрици – наръчник за заети момичета

3
Добави коментар

Твоят нов най-добър приятел (както и на по­вечето коафьори, които работят зад сцената на световните модни дефилета) са къдрици­те. Независимо дали кичурите са увити около едри ролки, или са усукани и хванати с фиби, просто ги разпусни внимателно за през деня, или разроши палаво, когато имаш нужда от компания в събота вечер, съветва в априлския си брой сп. „Glamour”.

Стъпка 1 – ПОДГОТОВКА

Измий косата с шампоан за обем, който не съдържа утежняващи косъма силикони. Нанеси пяна за обем в още влажната коса, за да я повдигнеш от корена. Изсипи количество колкото топка за голф в шепа и вземай от там с помощта на едър гребен, с който по-равномерно ще разнесеш пяната по цялата дължина на косата.

СЪВЕТ: Ако косата ти е изтощена и със стърчащи краища, нанеси заглаждащ повърхността серум, който ще даде възможност за повече контрол върху къдриците.

Стъпка 2 – НАВИВАНЕ

Ако използваш ролки, започни набиването от края на кичура към корените, а ако използваш техниката с фибите – хвани кичура в основата му с два пръста и го усучи многократно, докато краят не срещне началото на къдрицата. Захвани всяко руло с обикновена фиба. Когато всичко е готово – можеш спокойно да си легнеш и наспиш през нощта или да свършиш цялата домакинска работа в почивния ден.

СЪВЕТ: Ако искаш по-едри вълни вместо къдрици, избери ролки с голям диаметър или навивай по- хлабаво кичурите около пръстите си.

Стъпка 3 – ОТПУСНИ

Когато косата е напълно изсъхнала, освободи къдриците, махайки внимателно една по една всяка ролка или фиба. Оформи прическата с пръсти и когато получиш желаната форма, фиксирай леко с лак за коса, който предотвратява слепването и утежняването на косата. Не забравяй да пръскаш от разстояние поне 30 см.

СЪВЕТ: Ако искаш повече обем, наведи глава, разроши къдриците в основата с пръсти и едва тогава посегни към флакона с лак за коса.

 Още идеи за прически, които мъжете харесват със сигурност…

Как да си направим сладко-елегантна прическа и прическа с класически вълни(къдрици) като на Кейти Пери:

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.