Абитуриенти-ориенталци Препоръчана

1
Добави коментар

Кирил Йовев

Сряда, 16 Май 2012

в Хора и блогове

Абитуриенти-ориенталци Препоръчана

Посещения: 336

0 коментара

Абонирайте се

Е, дойде времето на абитуриентските балове. Купуват се рокли, костюми, наемат се автомобили и се слуша чалга. На пръв поглед нищо необичайно – всеки от нас иска да изглежда добре, да се вози в нови автомобили и да слуша приятна музика, нали? Хубаво нещо е свободата – можем да правим всички тези неща без да искаме разрешение от някого. Но кога свободата се превръща в свободия? Ето нагледен пример.

Вчера се прибирах от лекции и минах покрай няколко училища и навсякъде имаше празненства – няма лошо. Но това, което ми направи впечатление бе присъствието на чалга и алкохол в училищните дворове и липсата на реакция от страна на ръководителите. Мястото на поп-фолка и алкохолните напитки НЕ Е и НЕ ТРЯБВА да бъде в училищата. Фактът, че никой не ти забранява да го правиш значи ли, че трябва?

Какво като си абитуриент? Аз също съм бил абитуриент, както и мнозинството от порасналите българи. Като искаш да се забавляваш нищо не ти пречи да отидеш в някоя механа или дискотека. Не е правилно там, където си се научил да четеш и пишеш да си въртиш задника под съпровода на чалга ритми и да чупиш бирени бутилки по тротоара!

Погледнете как протича завършването, да кажем, в САЩ – учениците се събират, за да чуят последни напътствия от преподавателите и да получат дипломите си, а пък купоните се провеждат на места различни от сградите на училищата.