Как да постигнем перфектното лице?

2
Добави коментар

Грим тенденциите идват и си отиват всеки сезон, но има визии, които са непреходни и никога няма да излязат от сърцата ни. Показваме ти една от- опушени очи в комбинация безупречна кожа и естествени устни. Това е класика, властва от десетилетия, и основната причина всички толкова да я харесвате, че изглежда супер секси и в същото време е лесна за носене.

Какво ти трябва:

ПОДГОТОВКА

Тайната за постигането на съвършена основа се нарича равномерно покритие. Ако имаш хубава кожа с гладка повърхност, втрий лек хидратант и изчакай 30 секунди, за да попие. Базата за грим ще му помогне да се разнесе по-гладко и да остане на повърхността на кожата, а не да потъне в нея, подчертавайки малките линии и  белези.

ОСНОВА

Започни с фон дьо тен – когато го нанесеш, ще установиш, че не ти трябва чак толкова много коректор, колкото си мислиш. Не залитай в прекалено матовите текстури – когато имаш силни опушени очи е по-добре кожата на лицето да бъде нежна и жизнена. По принцип течните формули са много по-лесни за нанасяне и дават по-свеж облик на кожата. Освен това не е нужно да използваш гъба или четка – топлината на пръстите върши идеална работа – текстурата се разнася по-гладко и крайният ефект е доста по-естествен. За да направиш прехода между брадичката и шията по-плавен, втрий в дланите съвсем малко хидратант и омекоти линията под челюстта.

КОРЕКТОР

Колкото цветът му е по-близък до този на фон дьо тена, толкова по-добре. Ако все пак не можеш да откриеш същия цвят, по-добре избери коректор, който е no-светъл, отколкото по-тъмен от цвета на лицето ти. В противен случай рискуваш да привлечеш внимание точно върху участъците, които всъщност искаш да скриеш. За да освежиш погледа, изтегли няколко чертички с течен коректор в зоната под очите. Използвай четка или апликатор – това ще ти помогне да поставиш точното количество, без да прекалиш. Разнеси с леки потупващи движения (с върха на пръстите), без да търкаш. За да скриеш зачервяванията и пъпчиците, маркирай директно с върха на апликатора върху тях и туширай съвсем лекичко.

 

СВЕТЛИНА

Просветляващите продукти са създадени с идеята да освежат лицето по най-добрия начин. Тънкостта при работата с тях е, че трябва да имаш много лека ръка и да избягваш перлените текстури, които карат кожата да изглежда мазна. Просто трябва да внесеш малко светлина около ноздрите, брадичката, скулите и средата на челото. Нанеси продукта тънко и разнеси до естественото му хармонизиране с кожата.

 

ОФОРМЯНЕ

Подчертаните скули придават особена изтънченост на опушените очи. Целта е да се постигне един естествено изглеждащ релеф. Използвай матова бронзираща пудра, постави я точно под скулите (от средата на скулата към слепоочието) и разнеси границите много хубаво. За да не прекалиш с количеството, обирай излишъка от пудра от четката върху опакото на ръката си.

 

Контуриране на лицето

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.