Най-скъпите храни в света

2
Добави коментар
boleyn
boleyn

Foodpanda представя 10-те най-скъпи храни в света, а дали ще се насладите някога на тези блюда – оставяме сами да решите!

Вероятно възможността тези храни да бъдат консумирани е невъзможна за много от нас.Много хора нямат нищо против да платят повече за наистина добра пържола или омар за няколко хиляди долара. Но всяко нещо си има граници!

Foodpanda представя 10-те най-скъпи храни в света, а дали ще се насладите някога на тези блюда – оставяме сами да решите!

Гъби „Матаке” – 1.000 $. Тези гъби се намират в Азия и Северна Америка. Обикновено е скрита под паднали листа в гората, но е изключително рядък вид.

Поничка – 1.000 $. Творение на главния готвач Франк Тиджейк, което включва крема сирене, годжи бери и малко количество бял трюфел.

Омлет – 1.000 $ Въпреки, че да приготвиш омлет е елеметарно, в американския хотел „Паркът Меридиен”, допълват омлета с месо от омар и 10 грама черен хайвер. През изминалата година е имало само 12 поръчки на този специалитет.

Порция печено говеждо – 2.800 $. Говеждото место е предпочитано поради високия си процент омега-3 и омега-6 мастни киселини. В Хиого, Япония, за да получите една пържола, ще трябва да се разделите с 2.800 $. На кравите в тази област се дава бира и са масажирани много внимателно по веднъж на ден.

Порция от четири пъдпъдъчи яйца, пълнени с черен хайвер и настърган бял трюфел – 3.200 $. Това е един от любимите специалитети на Никол Шерцингер.

Пица Роял 007 – 4.200 $ Товае пицата на  Джеймс Бонд и съдържа омари, мариновани в коняк, хайвер, доматен сос, прошуто, пушена сьомга, еленско месо и 24 – каратови люспи. Пицата не се доставя до домовете, въпреки че е имало много запитвания.

Десерт с черни дини и сладолед – 6.100 $. Черните дини са изкуствено създаден сорт и се отглеждат само на остров Хокайдо в Япония. Тяхната твърдост и хрупкавост определят цената им.

Десерт с пъпеши и сладолед- 22.872 $. Този сорт пъпеши се отглежда само за няколко човека в света, които имат собствени ресторанти.

Предястие с хайвер „Алмас” – 25.000 $. Много рядък вид хайвер, който обработва единствено и само в Иран. Този хайвер може да бъде намерен , в 5 ресторанта в света или в магазин Caviar House & Punier в Лондон, където се продава в кутийка от 24- каратово злато.

Паста с бял Трюфел „Алба” – 176, 000 $. Този трюфел се култивира единствено в Италия и то изключително трудно. Пастата поръсена с този вид бял трюфел е била специално приготвена за инвеститор от Хон Конг и неговата съпруга, в един от най-луксозните ресторанти в Дубай „Нобу”

 

Източник: www.novini.bg