Почина Робин Гиб от Bee Gees

1
Добави коментар
dominika
dominika

Суматоха
  Шоу

Почина Робин Гиб от Bee Gees

PlovdivWeek на 21/05/2012, 08:31

Снимка: dnevnik.bg

Музикантът страдаше от рак на дебелото черво

На 62-годишна възраст почина Робин Гиб – вокалист на Би Джийс. Единият от тримата братя Гиб, основали групата, си отиде от рак на черния дроб и дебелото черво, съобщиха световните агенции. Новината за смъртта на Гиб бе поместена и на официалния му сайт.

През последните няколко месеца той мина през курс на интензивна химиотерапия. След отстраняването на тумора в края на 2011 година бе съобщено, че музикантът се подобрява. През април обаче Робин се разболя от пневмония и изпадна в кома. След седмица дойде в съзнание и близките му таяха надежда, че ще оздравее.

Робин и братята му Бари и Морис стигнаха върховете на поп музиката през 70-те години с хитове като „How Deep Is Your Love“, „Stayin’ Alive“ и „Night Fever“.

Робин Гиб е роден на 22 декември 1949 година в Дъглас на остров Ман. Заедно с по-големия си брат Бари и близнака си Морис стават известни, основавайки групата Bee Gees. През 1968 година Робин се жени секретарката на продуцента си – Моли Халис, която му ражда две деца, Спенсър и Мелиса.

През 1980-а Моли и Робин се развеждат. От втората си жена – писателката Дивна Гиб, Робин има син Робин-Джон.

Групата се разпада през 2003 година, когато от рак на стомаха умира Морис Гиб. От 2009-а Бари и Робин отново започват да пеят заедно. Продажбите на групата са достигнали 400 000-милионен тираж, припомня „Блиц“.

Тагове:
почина
шоу
рак
робин гиб
би джийс