Модерно LED Осветление за Вашият Дом

34
Добави коментар
ivancekov
ivancekov

С приближаването на лятото все повече хора започват да търсят подходящите осветителни тела за тяхното градинско осветление в днешната статия ще обърнем повече внимание на Соларните лампи, LED прожекторите и Декоративните Фенери.

Много модерни напоследък са различните вариации на Соларни лампи с ЛЕД диоди.
Представляват соларна клетка която захранва вградена акумулаторна батерия и LED Диод – Благодарение на слънчевата светлина през деня соларната клетка зарежда батерията и щом се стъмни лампата сама се включва и почва да свети.
Предимствата на този вид лампи е че вече са на доста достъпни цени не е необходимо да имате източник на енергия и може да ги поставяте на произволни места из вашата градина.
С тях може да трасирате алеи и пътеки може да ги поставяте до изкуствени или естествени езерца или шадравани където да придават очарователни светлинни ефекти в нощта.
На пазара вече могат да се намерят и Соларни лампи с RGB диоди – тяхното предимство е че освен бяла светлина могат да светят преливат през хиляди цветове.

За осветлението на дърветата в градината напоследък доста често се използват лед прожектори – За целта може да използвате най слабите модели от 10W. Ако го поставите в основата на дървото и го насочите към короната му ще получите невероятна гледка която със сигурност ще очарова вашите гости. ЛЕД прожекторите са напълно водоустойчиви и могат да понесат всякакви метеорологични изненади – те са изключително икономични, консумират само 10W и ако светят по 4 часа на нощ за един месец един прожектор ще изконсумира енергия само за около 20 стотинки или иначе казано по малко от една стотинка на вечер. Имайте в предвид че те работят на 220в и трябва да обезопасите по подходящ начин захранващият кабел за целта е хубаво да се консултирате със специалист.

Декоративни фенери за градинско осветление – Има три типа в зависимост от начинът им на закрепване:

– Висящи Фенери – Закрепват се към тавана обикновено с дюбел който се продава със самият фенер и фенерът най често виси на верига – Такива фенери предимно се използват пред входни врати където има достатъчно високи козирки или на покрити веранди.
– Стенни Фенери – Закрепват се към стени с дюбели и най често се използват за осветяване около сгради
– Стоящи Фенери – Монтират се на предварително поставени тръби – най често се използват за осветяване на алеи или огради.
Всички модели са със стандартна фасунга Е27 и може да им поставите както енергоспестяващи крушки така и лед лампи. Срещат се в различни форми и оцветяване и са изключително подходящи за битови гради и вили.

Очаквайте следващата ни статия посветена на осветлението за шадравани и аквариуми.