Фитнес и Здраве: Форсирани повторения за чиста мускулна маса

42
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Вижте как с изследване е установено ,че атлетите които използват форсирани повторения повишават растежния хормон

    Принципът на Уидър за форсираните повторения гласи: след достигане до отказ при дадена серия, с помощта на тренировъчен партньор да направим още няколко допълнителни повторения. Това принуждава мускулите да минат отвъд момента на отказ и ги стимулира за нов мускулен растеж.

   Изследвани са 16 трениращи с тежести мъже, 8 от тях правят упражненията до отказ в 12 повторения. Други 8 атлета, правят 7-8 повторения с по-голяма тежест от същите упражнения  и с помощта на тренировъчен партньор правят форсирани повторения, докато достигнат 12.

Установено е, че мъжете използвали форсирани повторения са с три пъти по-високо ниво на хормон на растежа отколкото групата тренирала само до отказ. Тъй като хормонът на растежа е важен както за мускулния растеж, така и за изгарянето на мазнините това проучване показва, че принципа на Уидър за форсираните повторения е ефективен за създаване на чиста мускулна маса.

Как да го използваме: Необходим ни е тренировъчен партньор, който да ни помогне да изпълним няколко допъл нителни повторения след като достигнем до отказ.