ИДЕИ ЗА ЖЕНИТЕ… и не само

11
Добави коментар

А тя започва през далечната 1907 година на 12 февруари – денят на Свети Валентин. 

Джовани Буитони и Луиза Спагноли основават малка шоколадова фабрика в Перуджа, Италия. През 1939 година е представена на Световния Панаир в Ню Йорк и от тогава е позната в целия свят с производството на финния си шоколад, бишкоти, бонбони, нуга и други. А по време на Великденските празници, огромните шоколадовите яйца, които видяхме по витрините на много магазини в различни градове на Италия се увиват с шарен станиол в различни цветове. Но най – известният продукт е „Bacio“- целувка от италиански.

Това са известните шоколадови бонбони от фин шоколад с лешници, завит със станиол, като във всеки бонбон има любовно послание на много езици.

През 1922 година идеята за това идва на основателката – Луиза Спагноли, която има собствена марка за модни дрехи и първа представя ангорската вълна за облекла, като основава линията си  L’Angora Spagnoli.

Легендата разказва, че тя изпращала любовни послания на своя млад любовник, увити в шоколадови бонбони. От тогава кутията с бонбони  „Baci“ се подарява за празник,  за Коледа и за всеки повод, свързан с красива платонична любов. Създадени са над 150 любовни послания, които са предизвикателство за колекционерите.
И така целувките летят високо и все по – високо! През 1997 година във връзка с 90 -годишнината от основаването на компанията, Alitalia украсява един от самолетите си /Boeing 747-200 / със звезди и логото на компанията, който лети от Рим до Ню Йорк.

От много история, да не забравя за рецептата, ако някой иска да си я направи като мен!