8 от най-невероятните хотелски басейни – тема за Светът – Idi.bg

111
Добави коментар
tao
tao

 

 

В пустинята на Арабия или в гъстата джунгла на Югоизточна Азия, тези луксозни басейни са невероятно релаксираща част от хотелите, в които са обособени. Вижте малко повече информация за някои от най-красивите хотелски басейни по света.

1. ″Марина Бей Сандс″, Сингапур

 

Терасата на хотела се извисява на повече от двеста метра над залива Марина и помещава огромен басейн, който се пада над трите кули на хотела. Той е построен на принципа на ″инфинити″ басейните, които се обособяват с ръб, който оформя усещането, че линията преминава директно в хоризонта и е безкрайна. Басейнът се счита за най-големият открит басейн на тази височина, а по дължината му са засадени почти 500 палми. Най-характерната черта на басейна обаче не са неговите размери, а страхотната гледка, която се открива от панорамната тераса на хотела.

2. ″Карузо Белведере″, Равело, Италия

 

Ако отскочите до италианското крайбрежие на Тиренско море, можете да изкарате един приятен следобед във водата на огромния басейн на хотела. Бреговата ивица Амалфи се намира на около 80 километра на югоизток от Неапол, а хотелът е в сградата на палат от 11ти век. Тук можете да се насладите на вкусна средиземноморска кухня и да се изтегнете в хладината на басейна, от ръба на който можете да обхванете невероятната шир на морето. По ръба на басейна има старинни руини, които придават на екстериора изключително очарование сред луксозната визия на хотела и невероятната гледка към плажната ивица долу.

3. ″Висящите градини на Убуд″, Бали, Индонезия

 

Макар че всички 38 вили в комплекса са оборудвани със собствен басейн, можете да релаксирате във водата на общия басейн на няколко нива, от който се разкриват невероятни гледки към джунглата и тучната зеленина. Хотелът е част от веригата на Ориент Експрес и се намира сред хълмовете на Бали, сгушен в подножието на вуланичните върхове сред оризови полета. Конструкцията на басейновите нива наподобява тази на оризовите тераси и са изградени на принципа ″инфинити″.

4. ″Шоколад″, Суфриер, Санта Лучия

 

Гостите на хотела могат да се включат в беритбата на какао, а после да релаксират в басейна с изглед от височина. В долината могат да се видят палми и какаови дървета, както и живописен залив. Хотелът се намира в планините Питон, а на терасата има множество шезлонги, от които можете да наблюдавате страхотната гледка. Басейнът е изграден на принципа ″инфинити″, така че линията на басейна се слива с далечината.

5. ″Амангири″, Кениън Пойнт, Юта

 

Спокойствието в курорта в южните части на щата Юта и скалистата местност ще ви накарат да се отпуснете и да релаксирате по време на почивката си. Част от веригата хотели Аман, Амангири означава ″спокойна планина″. Курортът комбинира червеникави хълмове и жилави растения, а сред оазиса на пустинята е оформен огромен басейн. Басейнът се увива около една огромна скала във формата на буква U и е обграден от шезлонги и джакузи вани, както и с камина за вечерите.

6. ″Сан Алфонско Дел Мар″, Алгаробо, Чили

 

Ако не искате да рискувате да се гмуркате в бурните води на Пасифика, можете да се отдадете на релакс във водата на най-големия басейн в света. В него могат да плуват лодки и каяци, само на метри от брега на океана. Покрай водата има множество шезлонги и закрити пространства, в които можете да се отдадете на интересна книга и да се попечете под жаркото южноамериканско слънце. В някои части басейнът е с дълбочина 25- 35 метра, така че е като малка соленоводна лагуна. Има и зони с малка дълбочина за децата и недобрите плувци.

7. ″Касър Ал Сараб″, Абу Даби, Обединени Арабски Емирства

 

Макар да се намира недалеч от туристическата столица на арабския свят, Дубай, Абу Даби има какво да предложи на своите гости в туризма. Пустинният курорт Qasr Al Sarab се намира сред пясъчните дюни на пустинята и е като оазис от зеленина. Басейнът на хотела е с несиметрична форма, а около него има множество палми и сгради в арабски стил. Заради размерите и формата си басейнът наподобява на езеро или лагуна, а от вътрешността му се разкриват невероятни гледки. Басейнът разполага с фонтанче и вградено джакузи.

8. ″Четири сезона″, Мауи, Хаваи

 

Невероятните пейзажни гледки от басейна на хотела разкриват красотата на Пасифика и на мощните вулкани на хавайските острови. Част от веригата ″Четири сезона″ в Мауи, хотелът залага на щипка луксозна атмосфера и много хавайско слънце. Басейнът е с площ 381 кв.м. и е с изглед в посока на съседния остров Ланай. Басейнът е заобиколен от палми и кокетни къщички тип ″кабана″, в които можете да отдъхнете на сянка от жаркото слънце с коктейл и книга в ръка.

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 5009 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност