Арестите на Фалун Гонг продължават

1
Добави коментар

Иля ИВАНОВ. Епохални Времена (Epoch Times)
06.02.2015

Tweet

Арестите на Фалун Гонг продължават

 

Най-малко 16 привърженици на преследваната от комунистическия режим медитативна практика Фалун Гонг са арестувани в град Кунминг, провинция Юнан, по време на полицейски акции през периода 4-7 май…
 
Според китайския уебсайт „Минхуей“, който проследява информация по този въпрос, около 5 часа на 4 май група полицаи изкъртват вратата и нахлуват в дома на семейство практикуващи Фалун Гонг. Арестувани са съпруга Су Кун и съпругата му Джанг Шяодан.
 
В същия ден, около 15 часа, полицейски агенти в цивилни дрехи и кола спират практикуващите Фалун Гонг Мяо Чин и Джянг Юнан, коrато се движели на мотоциклет. Полицията им поставя белезници и нахлузва черни торби на главите им, след което взима ключовете за апартамента им и отива да го претърси. При все това, те не показали нито заповед за арест, нито заповед за обиск. Около полунощ те освобождават Мяо Чин, защото кръвното му налягане се вдига много. Джянг Юнан е все още в ареста.
 
Нападенията продължили и в следващите два дни. Били са арестувани Уанг Хуейджен и Цай Уенхуей, които са се събрали за съвместна работа и комуникация.
 
Уанг работи като счетоводител на местно индустриално предприятие. На запитване от управлението на компанията кога ще бъде освободена и ще бъде ли в състояние да отиде на работа, от полицията заявили, че тя е организатор на „сбирки на Фалун Гонг“, затова бързо освобождаване няма да има. Колко време ще бъдат задържани и къде се намират в момента е все още неизвестно.
 
Дъщерите на Фу Голан, задържана практикуваща Фалун Гонг, получили обаждане от полицията, че майка им е арестувана и ситуацията й е много сериозна, тъй като преди това е била съдена; всякакма среща с нея е забранена.
 
Така нареченото криминално досие, на което полицията се позовава, е присъдата на Фу за разпространение на улицата на информационни материали за Фалун Гонг и преследването на неговите привържениците от режим на комунистическата партия.
 
В различни градове на континентален Китай се извършват периодично подобни нападения за арестуване на практикуващи Фалун Гонг. Обикновено техните инициатори са местния клон на Управление 610, специално създадена структура за „решаване на въпроса с Фалун Гонг“ и докладваща директно на Комитета по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC) към Централния комитет на Китайската комунистическа партия.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Хората осъзнали злата същност на комунистическата партия, нейната отрицателна и пагубна роля в историята на човечеството, имат възможност да осъдят комунизма и отстранят от себе си комунистическото клеймо – Белегът на звяра [The Mark of the Beast]…