Цветя от голи човешки тела

33
Добави коментар
Lusi
Lusi

Днес фотографията не познава границите, които е имала преди, когато Photoshop е бил нещо извънземно. За сметка на това в момента благодарение на софтуер от този род можем да видим наистина страхотни и иновативни проекти, които спират дъха.

Пример за това е Сесилия Уебър, която използва снимки на голи човешки тела, като ги сглобява във формата на цветя и пеперуди. Резултатът определено е красив и впечатлява със своята оригиналност. 

Преди три години Сесилия завършвала неврология, работела в лаборатория през деня и през свободното си време се отдавала на страстта си към фотографията, съобщава OddityCentral.com. 

Един ден тя заснела гол човек на черен фон, а резултатът й заприличал изключително много на венчелистче. Така се родила идеята за създаването на цветя от хора. Уебър започнала да наслоява стотици фотографии, които днес виждаме под формата на невероятни цветя.

Проектът обаче не е толкова лесен, колкото изглежда на пръв поглед. Производственият процес изисква сериозно скициране, планиране и вземане на решение точно какви пози са необходими за получаване на съответния ефект.

Сесилия често снима по 50 снимки на една поза, за да се увери, че е постигнала съвършената форма. После идва трудната част – цифровото рязане, завъртане, оцветяване и сглобяване. Голите тела се оказват доста сложни цветя.

Една снимка, в която средно са вкарани до 700 изображения, може да отнеме два месеца работа, докато бъде напълно завършена.

Предлагаме ви да се разходите из невероятната градина на Сесилия Уебър, която тя е създала на официалния си сайт.