Защо не е лесно да си милионер

3
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

10 факта, които могат да те откажат от мечтите за несметни богатства.

След като ти споделихме няколко интересни факта за сватбата на Марк Цукърбърг, ето и други интересни подробности около живота на милионерите. 

Мислите си, че да си милионер е интересно? Че ви трябва добро образование? Че след като веднъж направите състояние, просто спирате и се наслаждавате на живота. Различните статистики показват, че изобщо не е така, отбелязва profit.bg.

Защото:

В нито един клуб на милионерите няма да ви питат къде сте учили. И има защо. Около 20% от богаташите, които сами са направили състоянието си, никога не са посещавали университет, а едва 8% са защити докторски дисертации.Умните милионери се женят само веднъж, защото разводът струва скъпо.В Китай има все повече милионери, които никога няма да си намерят спътница в живота по чисто демографски причини.Над 35% от милионерите заявяват, че работят по 45-50 часа в седмица, докато обикновеният работник се труди едва около 40 часа.Западните милионер по правило не глезят децата си. Единственото, за което не се скъпят, е образование.Голяма част от милионерите не живеят в суперскъпи къщи- смята се, че това означава твърде големи разходи за данъци и поддръжка, а и е просто неприлично.50% от американските милионери никога не са си купували кола, по-скъпа от 25 хил долара. 20% не са карали кола, по-скъпа от 20 хил. долара.В световен мащаб около 80% от милионерите са създали сами състоянието си и едва 20% са го получили по наследство.По правило милионерите живеят скромно, предпочитайки инвестирането пред харченето. Средно около 20% от дохода на милионерите се инвестира.Средностатистическият милионер е 57-годишен, женен с три деца. Жена му работи или се занимава с благотворителност.