Китайска билка предпазва от алкохолизъм

44
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

Публикувано на 21. May, 2012 от екип на Здраве и Красота в Напитки

Китайска билка помага при алкохолизъм, обявиха експерти.

Екстракт от китайската билка кудзу предпазва от алкохолизъм, откриха учени от медицинското училище на Харвард, САЩ.

Съставките, които се извличат от корена на растението помагат за намаляване на консумацията на алкохол, казаха специалистите, отбелязвайки, че то няма странични ефекти.

Все пак са необходими и по-нататъшни изследвания за ефективността на растението при лечение на алкохолна зависимост.

В Китай кудзу се използва във форма на инжекции при лечение на коронарна болест на сърцето. Коренът на растението е безопасен и не влияе на хормоните, което го прави подходящ и за жените.

В изследването са участвали 10 жени и мъже на всякакви възрасти, които редовно консумирали алкохол, обяснява агенция БГНЕС. Всички те били събрани в апартамент с телевизор, DVD и всякакви удобства. Най-важен бил хладилникът, пълен с бира и безалкохолни напитки.

В първата 90-минутна част на експеримента на участниците било разрешено да консумират алкохол, но максимум по шест бутилки бира. След изтичането на времето и края на първия етап доброволците започнали да пият по едно хапче с екстракт от кудзу всеки ден. След това експериментът се повторил няколко пъти на интервали от по две седмици.

Две седмици по-късно участниците се върнали в същия апартамент и проверили дали могат да изпият толкова, колкото и първия път. Проучването установило, че тези, които редовно пиели таблетките не само, че изпили значително по-малко количество пиво, но поглъщали бирата доста по-бавно.
Според учените резултатите от изследването не гарантират пълно лечение на зависимостта, но със сигурност помагат за намаляване на консумацията.

Снимка: sxc.hu

Етикети: алкохол, алкохолизъм, билка, екстракт, зависимост, здраве, здравословно, Китай, кудзу, напитка, полезно