Първото интервю на Филипе Коутиньо като играч на Ливърпул

1
Добави коментар

– Филипе, добре дошъл в Ливърпул!
– Благодаря.
– Как се чувстваш след трансфера си на Анфийлд?
– Чувствам се много щастлив, защото това е важна стъпка в моята кариера и очаквам след идването ми в Ливърпул, да започна да играя добър футбол и да дам своя принос към отбора.
– Как минаха последните 24 часа за теб?
– Минаха доста бързо. Минах медицинските прегледи и най-накрая подписах договора. Сега вече официално мога да се нарека най-новото попълнение на Ливърпул.
– Защо избрахте да подпишете с Ливърпул вместо с друг клуб?
– Ливърпул е велик клуб със страхотни играчи и дори в Бразилия всеки знае за историята на клуба. След като такъв велик клуб прояви интерес към мен и показа, че вярва в мен нямаше как да огкажа.
– Какво знаеш за историята на Ливърпул?
– Това е клуб, който феновете винаги подкрепят. Велик клуб, свикнал да побеждава и има доста велики мачове в историята на футбола. Надявам се да добавим още няколко срещи към тази велика история.
– Говорил ли си с Лукас Лейва за Ливърпул?
– Да говорих с него и той каза само добри неща за Ливърпул и смята за правилно да сам тук.
– Феновете на Ливърпул не знаят много за теб, какъв играч си и къде ти харесва да играеш?
– Аз съм играч, който харесва да се движи и да е близко до нападателите и обичам да вкарвам голове. Харесва ми да дриблирам и да играя в близост до противниковото наказателно поле, защото там е силата ми.
– Сигурен ли си, че ще можете да се адаптираш към футбола в Англия?
– Развълнуван и уверен съм, че вече съм в Англия. Играх две години и половина в Италия и вярвам, че ще се наложа в Ливърпул с лекота.

– Знаем, че можеш да играеш на няколко позиции, но коя е любимата ти?
– Както казах, обичам да играя навсякъде, но ако трябва да избирам, ще бъда близко до противниковата врата, защото предпочитам да играя там.
– С кой от новите ти съотборници, очакваш да играеш с нетърпение?
– Всички в Ливърпул са велики играчи и съм щастлив, че ще играя заедно с тях. Искам да бъда приятел с всички и да бъда часто от отбора.
– След колко време ще дебютираш на Анфийлд, пред феновете на Ливърпул?
И аз го очаквам с нетърпение, но първо ще започна тренировки, а това е нещото, което най-много обичам да правя. Вярвам, че всичко ще бъде наред и още тази седмица ще мога да започна да тренирам.
– Какви са надеждите ти за сезона в Ливърпул?
– Сигурно целта пред всички е да се представим добре. Трябва да спечелим трофеи -това е всичко, което искам да правя в Ливърпул.
– Имате ли послание към феновете на Ливърпул?
– Да искам да благодаря на всички фенове, които ми пожелаха късмет в Туитър. Идвам с желание да помогна на клуба и да вкарам много голове, с които Ливърпул да бъде на върха.