Борба със стоножки. Защита от стоножки.

1
Добави коментар

Борба със стоножки. Защита от стоножки.

Предлагаме професионална защита от стоножки в жилища и търговски обекти от всякакъв характер. Извършваме както еднократно обезпаразитяване от стоножки, така и възможност за сключване на абонаментни ДДД договори според изискванията на РИОКОЗ (ХЕИ). Дейността ни е регистрирана в Министерство на здравеопазването и се осъществява предимно на територията на градовете София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Бургас, а също и в по-близките до тях населени места.

Стоножки.

Професионалната борба със стоножки изисква и определени познания за тези насекоми. Заради това по-долу в текста описваме някои от характерните особеностите на стоножките.

Обикновенната къщна стоножка (Scutigera coleoptrata) е от род многоножки. Всъщност тя не е със 100 крака както заблуждава имети й, а с едва 30 (т.е. 15 двойки крака).

Стоножката се среща най – често по мазета, тавани и килери. Видовете стоножки срещани у нас достигат на дължина до около 4см. Най-често украската на тялото й е жълтокафява. Крака и са много дълги и силно подгънати, така че при ходене не може да допира тялото си до повърхността по която върви.

Къщната стоножка е активен хищник, като през деня се крие на тъмни места – в цепнатини или под различни предмети, а през ноща излиза да ловува. Тя умее да се движи изключително ловко и бързо по стените и таваните, като за няколко секунди може да прекоси средна по големина стая.

Пръскане срещу стоножки – особености.

Най-подходящото време за пръскане срещу стоножки е през пролетта и лятото или веднага при наличието на единични екземпляри. Времето което е нужно за професионална борба със стоножки в един средно голям двустаен апартамент е около 15 мин. Не е необходима специална подготовка на помещенията, но е нужно да има нормална хигиена.

Ухапване от стоножка.

При ухапване от стоножка е добре да знаете, че както при сколопендрата съществува опасност от алергична реакция на тялото и съответно на издуване на ухапаното място от кожата.

Ето защо ако имате нужда от защита от стоножки на вашия дом или търговски обект, моля не се колебайте да се свържете с нас.