Андроид мини компютър за вашия телевизор

3
Добави коментар
vasmer
vasmer

Малкото е на мода, както изглежда, и ако до сега държахме Андроид устройствата здраво в нашите ръце, то сега все по-често се пръкват на места, за които дори не сме си помисляли. За непосветените, това нещо горе – китайско производство MK802 – е пълен „мини PC“ с размера на USB флаш устройство или четец на карти. Той има 1.5GHz Allwinner процесор, 512MB оперативна памет и 4GB вградена флаш памет. Достъп до всичко това можете да получите през два USB порта и да визуализирате резултат на дисплей чрез HDMI. Ако 4GB памет не ви е достатъчна, можете да ги увеличите чрез microSD карта.

До тук добре, но какво бихте направили с такова нещо? Простият отговор е – много. Това устройство не само прави всеки HDMI дисплей компютър, но също така представя нов тип преносимост. Има много ниши, които  дават на MK802 много потенциал. 

По отношение на хардуера няма какво повече да се добави. Не е изненадващо, че устройството е леко и можете да си представите, че ще бъде безопасно да се хвърли на дъното на чантата или в джоб с ключове и монети. Малко несправедливо е да се каже, че е евтино, но пък си е евтино ($ 74). 

Просто включете това малко приятелче в един HDMI порт към телевизора и в USB слот за захранване (например на телевизора) и сте готови. Зареждането почти не отнема време и след малко виждате добрия стар Андроид (4.0.3). Можете да използвате кабелна мишка във втория USB слот, която ще се разпознае веднага без проблеми. Компактна безжична мишка е по-добрият избор. За по-късни версии, ще бъде добре да се поддържа Bluetooth за допълнителни HID опции.

При употреба, единствената разлика с таблет на Андроид е мишката. Всички медийни приложения (HD видео, Spotify , YouTube и т.н.) се представят доста добре. Понякога има малко лаг на потребителския интерфейс – особено с неща като Google карти, или претоварени уеб страници, но като цяло е добре. Бихте могли за да имате неприятни момента при USB портове с недостатъно захранване, които ще рестартират MK802, но ако му осигурите достатъчно захранване, производителноста е солидна. Можете да проверите видеото по-долу, за да видите как се справя с различни задачи.