Нова UI концепция за iPhone

2
Добави коментар
wweb
wweb

С предстоящото представянето на следващото поколение мобилни операционни системи на Applе, концепциите за потребителския интерфейс на iPhone стават все по-многобройни. Дизайнерът Джууст ван Дер Рий предлага своите идеи за бъдещия iOS, включвайки функцията Мission control, динамика в известията и много други впечатляващи промени.

Както се вижда от видеото, интерфейса предлага подобрена интерактивност на всички процеси в устройството. Мобилната версия на функционалността Mission Control, която се използва единствено в Mac OS, придава повече гъвкавост и по-бързо управление на задачите.

 

Подобрена е и системата за известия. Иновативното хрумване на дизайнера се нарича „динамични значки“  и представлява цялостен преглед на пропуснатите съобщения, мейли и разговори, без да се налага да отваряте менюто Notification Center.  Вижте видеото с цялостната концепция на интерфейса:

Едва ли Apple ще включат някоя от посочените функционалности, но съвсем скоро може да се появи jailbreak инструмент, който да интегрира идеите Ван Дер Рий.