Как да комбинираме блейзъра с риза?

35
Добави коментар

Когато става въпрос за съчетаване на блейзъри (или спортни сака)  с ризи, момчетата са леко объркани. Добрата новина е, че има десетки, дори стотици комбинации, които може да опитате.
“Голямата идея” е да съчетаете едно или две сака с  5 до 10 ризи. Всички ризи трябва да съвпадат с единия или и с двата блейзъра.
При избора на блейзър, можете да заложите на едноцветен или шарен десен .
Ако все пак не сте сигурни в този стил на обличане заложете на един по прост цвят или на райе. Това ще ви осигури две неща:

1. Много по лесно ще съчетавате сака и ризи
2. Ще имате повече свобода при избора  на  шарени ризи

Едноцветен Blazer
Така,  решили сте сте да си купите едноцветен блейзър. Можете да вземете “безопасен” цвят или пък да експериментирате с някой свеж луд цвят – ваш избор. Безопасните цветове включват: черно, турско синьо, тъмно синьо, тъмно кафяво и различни нюанси на сивото.
Ако това е вашето първо сако, аз ви препоръчвам да се спрете на един от тези цветове. Тези “безопасни” цветове са най-гъвкави, когато става въпрос за цвета на ризата – тя може да бъде във всеки цвят.
Ако сте облечени в черно, тъмно или сиво сако, светло-синята или бяла риза са очевиден избор.
Златно правило на Блейзърите: винаги се опитвайте да откроите цветово блейзъра от ризата. Винаги. Придържайте се към добър контраст.

Така че, ако сте облечени в черно сако, имате две насоки:

а. черното отива с всичко
б. трябва да се създаде контраст

За това с черно сако можете да носите широка гама от светли тонове. Можете да се придържате към обикновената бяла риза, но това би било доста скучно. Можете да заложите на бледи цветове като бледо синьо, бледо жълто и т.н.
Друго нещо, което можете да направите е да съчетаете  шарените ризи с черен, син или сив блейзър.
Понякога, когато сте на щура вълна съчетайте тъмното сако с розова риза, със сигурност ще бъдете забелязани. Комбинацията е фантастична и това е нещо, което трябва да опитате. Време е да се научите да се обличате, да се откроявате и да носите по-смели цветове.
Сега нека поговорим малко за саката в смели цветове. Ако сакото е в дързък цвят, тайната е да се носи с риза в “безопасен” цвят. Вие не искате да смесвате червено сако с ярка синя риза – повярвайте ми.
Така че, какъв изборът на цветове имате?

Ето няколко подходящи цвята и ви препоръчваме да се придържате към тях.

– Бял
– Червен
– Светло син

Носете бял или червен блейзър с черна риза. Носете светло сини блейзъри с черна или бяла риза.
Шарени Блейзъри
Носенето на шарени сака може да бъде трудно, но крайният резултат най-вероятно ще впечатли всеки.
До момента най-лесният модел който можете да носите е на райе.