5 важни неща за спокойния сън на бебето

1
Добави коментар

1. Детето трябва да има постоянно и удобно място за сън. Ако му позволите да спи на рамото ви, резултатът ще бъде не само изтръпнало рамо, но и кратък сън за детето. Леглото, количката или дори диванът (обезопасен, за да не падне детето в съня си) са подходящо решение.

2. Следете температурата в стаята, където спи детето (не трябва да е твърде топло или студено). Не забравяйте, че по време на сън, когато детето е неподвижно, му е необходима добра топлозащита, т.е. важно е да е добре завито. Ако детето често се отвива през нощта, сложете го да спи в спално чувалче. Така ще си спестите тревогите и честите ставания.

3. Неоставяйте детето да заспива преди хранене (празният стомах ще го накара да се събуди по-рано), преди смяна на памперса (няма да спи дълго с мокър памперс) и при всякакви други обстоятелства, за които знаете, че ще попречат на съня му.

4. Погрижите се за пълната релаксация на бебето. Ако детето има проблеми със заспиването вечер, къпете го непосредствено преди лягане. Банята и последващият я масаж действат отпускащо на малкия организъм.

5. Създайте ритуал по приспиването. Всяка вечер преди сън прилагайте един и същи ритуал.