Симптоми и причини за появата на цистит?

2
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Циститът е възпаление на пикочния мехур и е една от най-честите урологични инфекции. Предизвиква се от различни микроорганизми в 80% от случаите, от ешерихия коли. Бак­терията нормално оби­тава дебелото черво, но при попадане в уринарния тракт, бързо започва да се размножава и предизвиква цистит. Предпоставка за цистита са различни фак­тори: простуда, недобра лична хигиена, приемане на недостатъчно количе­ство течности, запек и др. По-голямата сексуална активност и използването на локални контрацептиви също могат да са причина за появата на цистит. Основните симптоми са парене, често уриниране, болезнено уриниране, чувство на неизпразнен пикочен мехур, затруднено уриниране и отделяне на малко количество урина. Това силно влошава ка­чеството на живот на пациентките. Понякога при цистит може да има и кръв в урината. Обикновено той не протича с температура, но ако се появи болка в поясната област, придружена с температура, оплаквания­та са по-сериозни и са ха­рактерни за пиелонефрит (възпаление на бъбреците). Съчетанието на цистит с болка в кръста и темпера­тура обикновено означава комбинирано засягане на бъ­бреците и пикочния мехур.

ВНИМАНИЕ!

Какво точно представлява циститът?

При първи признаци на цистит задължително тряб­ва да се отиде на лекар и в никакъв случай да не се провежда самолечение. Задължително се изследва урина, за да се установи причинителят на инфекцията и да се избере най-ефикасният медикамент. Ако диагнозата е цистит, трябва да се проведе антибактериално лечение от 1 до 5-7дни, в зависимост от тежестта на цистита.

Червената боровинка в хранителната добавка УРОХЕЛП е известна и с ефекта си на мощен антиоксидант и способността си да помага за предпазва от възпаления на пикочните пътища. УРОХЕЛП намалява болката, паренето и другите неприятни симптоми на цистита.

Добавката УРОХЕЛП съдейства още за:

срещу образуване на камъни и пясък в бъбреците
при цистит и възпаление на пикочните пътища
освобождаване от излишните течности

 

 

Публикувано в категории: Отделителната система /бъбреци и пикочни пътища/

Автор simeonova

Доц. Шишков: Не подценявайте бъбречните заболявания и оплаквания!

Тревожна е статистиката на бъбречните заболявания в България. Много от пациентите с болни бъбреци умират преди още да са били сложени на хемодиализа или да им е направена трансплантация

Цветът на урината показва от цистит – до рак

Анализът на урина се използва от десетилетия в медицината. Без да стигаме до лабораторията, само по цвета можем да се ориентираме за болестите си, твърди британският лекар Крис Стил.

При задържане на течности и цистит помагат тези билки!

Всяка от тези билки благоприятства пълноценното функциониране на пикочния мехур и бъбреците и предпазва от възпаления и инфекции като цистит.

Как да си пречистим бъбреците с просо?

Просото е чудесен лек не само за бъбреците, но и за цялата отделителна система. То премахва пясък, камъни, действа благоприятно при заболявания на женската пикочно-полова система. Използва се за лечение на цистит.

Отстранете бързо херпеса с тези съвети!

Херпесът, понякога наричан мехури от треска, представлява купчина от малки мехури, които обикновено се появяват около външната страна на устните, а понякога и по носа или бузите.

ГЕНТОС / GENTOS

Медикаментът ГЕНТОС е композиция от хомеопатични съставки, които се прилагат при остри и хронични болестни състояния на простатата. Приложима при страдания, свързани с уринирането и кондицията на пикочния мехур.

Най-ефикасните начини за лечение на инфекция на пикочните пътища

Винаги е по-добре да премахвате болестите с природни средства, отколкото с антибиотици.

ЗИНАТ / ZINNAT

ЗИНАТ е антибиотик, овладяващ бактериални инфекции на дихателните пътища; прилага се при тонзилити, бронхити и пневмонии. Действен при възпаления на пикочно-половата система

Как да се предпазим от цистит?

Специалистите препоръчват профилактичен прием на продукти с биоактивна съставка от червена боровинка. Отварите от различни билки (жълт кантарион, мечо грозде) също допринасят за здрава отделителна система.