Дует Ритон с нов хит

1
Добави коментар

Дует Ритон вече има нов актуален хит в репертоара си в навечерието на 35-годишния си юбилей на сцената. Катя и Здравко пускат последната си песен в разгара на най-горещия сезон, тъй като заглавието на парчето е „Лято за двама“. Композицията е на Стефан Димитров по стихове на Богдана Карадочева, а аранжиментът е дело на Алекс Нушев. Популярният семейно-творчески тандем подари на Дует Ритон съвместния си хит по случай на предстоящия голям юбилеен шоуспектакъл в зала 1 на НДК на 27 ноември 2012, както и лятното турне, което го предхожда.

Досега Дует Ритон има само една песен по музика на Стефан Димитров в своя репертоар. „Ай лав ю“ е включена в хитовия им албум „Джалма“, издаден през 1994 г. от „Рива саунд“. Композицията е по стихове на Живко Колев, но не остава във времето заради злободневния си текст, описващ навлизането на чуждиците в българския език с идването на демокрацията.

Обичаните изпълнители споделят с големия композитор, че биха искали да имат поне един евъргрийн от него в репертоара си. Моторът за създаването му обаче е певицата Богдана Карадочева, която пише текста „Лято за двама“ буквално няколко часа след като Катя и Здравко споделят желанието си. След като го завършва късно през нощта, тя събужда мъжа си Стефан Димитров, за да го чуе и да започне работа по композицията. До сутринта и тя е готова, та музикалното семейство няма търпение да я представи на любимите си колеги. Когато пристига в дома на Богдана и Стефан и чува песента, Дует Ритон е повече от очарован от творбата.

В следващите няколко дни работят върху вокалния и инструменталния аранжимент и правят цели 11 версии, докато се спрат на най-подходящата, тъй като за Катя и Здравко, освен удоволствие, песента на Богдана и Стефан е и задължаваща за възможно най-добро представяне. „Лято за двама“ вече е факт и Дует Ритон я предоставя за свободно излъчване на всички желаещи радиостанции. А докато аудиоверсията набира скорост, любимците на България вече обмислят и видеоклипа на пилотния сингъл на предстоящия си нов албум.